Ünlü oyuncu ve tiyatrocu Yunus Günçe, son açıklamalarıyla tiyatro sanatçılarının yaşadığı ekonomik ve sektörel zorluklara dikkat çekti. Günçe, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, özellikle TRT ve ATV gibi büyük kanallarda yer alamadığını belirtti ve tiyatro sanatçılarının sektörün ayrımcı yapısına karşı yaşadığı zorlukları dile getirdi.
Yunus Günçe “Biz tiyatro yaparak geçinen insanlarız”
Yunus Günçe, açıklamalarında tiyatro sanatçılarının ekonomik açıdan daha kırılgan bir yapıya sahip olduklarını vurguladı. Günçe, “Bir dizide oynayıp haftada 300-500 bin lira kazanıp hobi olarak tiyatro yapmıyoruz. Biz tiyatro yaparak geçinen insanlarız” diyerek, tiyatro sanatçılarının ekonomik durumuna dikkat çekti.
Aybüke Pusat’ın boykot çağrısına vurgu
Günçe, son dönemde Aybüke Pusat’ın boykot çağrısının ardından TRT dizisi Teşkilat kadrosundan çıkarılmasına da değindi. Bu olayın, tiyatro sanatçılarının sektörde daha fazla zorluk yaşadığını ve seslerinin duyulmadığını bir kez daha gözler önüne serdiğini belirtti.
“25 Yıldır TRT’ye çıkamıyorum”
Yunus Günçe, sektördeki ayrımcılığa karşı açıkça konuşarak, 25 yıldır TRT’ye çıkamadığını ve ATV’de de yer almadığını ifade etti. Günçe, bu durumu, sektörde bazı sanatçılara diğerlerinden daha fazla fırsat verildiğini ima ederek değerlendirdi.