Figen Yüksekdağ'ın eşi Sedat Şenoğlu kimdir? Figen Yüksekdağ'ın eşi Sedat Şenoğlu kimdir?

Kurtlar Vadisi dizisinde ''Baron'' Mehmet Karahanlı rolüyle hafızalarımıza kazınan Zafer Ergin'in hayatı sinema ve dizi severler tarafından merak ediliyor. Yurttaşlar, arama motorlarında ''Zafer Ergin kim? Zafer Ergin kaç yaşında, nereli? Zafer Ergin evli mi? Zafer Ergin ne mezunu'' sorularını aratıyor. Peki, Zafer Ergin kim? Zafer Ergin kaç yaşında, nereli? Zafer Ergin evli mi? Zafer Ergin ne mezunu? İşte tüm detaylar...

ZAFER ERGİN KİMDİR?

Zafer Ergin 30 Ağustos 1942 yılında Ankara'da doğmuştur. Türk oyuncu ve seslendirme sanatçısıdır. 1970'li ve 1980'li yıllarda TRT televizyonunda yayımlanan pek çok yabancı dizi ve sinema filmindeki ünlü aktörlerin Türkçe seslendirmesini gerçekleştirmiştir.

2003-2005 yılları arasında yayımlanan Kurtlar Vadisi dizisindeki "Mehmet Karahanlı" rolüyle zirveye çıkmıştır. 2006 yılında Kanal D'de yayına başlayan ve hâlâ yayımlanmaya devam eden Arka Sokaklar adlı dizide önce başkomiser, 3. sezondan 9. sezona kadar emniyet amiri, 9. sezondan itibaren ise emniyet müdürü "Rıza Soylu" karakterini canlandırmaktadır.

zafer ergin 6

ZAFER ERGİN KAÇ YAŞINDA?

Zafer Ergin 81 yaşındadır.

zafer ergin 2

ZAFER ERGİN NERELİ?

Ankara'da doğan Ergin'in aslen nereli olduğu bilinmemektedir.

zafer ergin 3

ZAFER ERGİN EVLİ Mİ?

Zafer Ergin 1981 yılında Binnaz Ergin ile evlenmiştir.

zafer ergin 4

ZAFER ERGİN NE MEZUNU?

Zafer Ergin Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü mezunudur.

zafer ergin 5

Haber Eren GÜVENDİK

Editör: Eren Güvendik