Tarihi gecenin tarihi fotoğrafları Altındağ Belediyesi’nde sergilenmeye başladı. “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” anma etkinlikleri kapsamında, Altındağ Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından düzenlenen “15 Temmuz Basın Fotoğrafları Sergisi” Altındağ Belediyesi Hizmet Binası’nda kapılarını açtı. Altındağ Belediyesi Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, belediye personelleri ve çok sayıda vatandaşın da katılımıyla açılışı gerçekleştirilen sergi, büyük beğeni topladı. Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki de sergiyi ziyaret ederek, ölümsüz fotoğraf karelerini yakından inceledi. Belediye binasının giriş katında yer alan “15 Temmuz Basın Fotoğrafları” sergisi, 19 Temmuz Cuma gününe kadar ziyarete açık olacak. 

15Temmuz Sergı Acılıs 2024 3

“15 TEMMUZ’U ASLA UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ…”

Sergide duygusal anlar yaşayan Başkan Tiryaki, bu tür etkinlikler sayesinde darbe girişiminin hafızalarda yer edindiğini belirterek, “Altındağ Belediyesi olarak çok önemli bir sergiye daha ev sahipliği yapıyoruz. 15 Temmuz gününe ve gecesine ait fotoğrafların yer aldığı sergi, hepimize duygusal anlar yaşattı. Fotoğrafları incelerken, 15 Temmuz gününü adeta tekrar yaşadık. Türk Milleti, 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı canı pahasına direndi. Ülkemizi karanlığa boğmak isteyenlere tokat gibi bir cevap verdi. Kalkışmaya karşı büyük bir direniş ve cesaret sergileyen milletimiz, Cumhuriyet tarihinin en uzun ve en karanlık gecesini aydınlattı. O geceye dair tarihe geçen basın fotoğraflarını bir kez daha görmek, hepimizi derinden etkiledi” dedi. 

Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki, Zabıta Çalışanlarına Teşekkür Etti Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki, Zabıta Çalışanlarına Teşekkür Etti

15Temmuz Sergı Acılıs 2024 1

Başkan Tiryaki “15 Temmuz gecesi hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine bir kez daha baş sağlığı diliyorum. Gazilerimize sağlıklı, uzun ömürler niyaz ediyorum. Rabbim bizlere bir daha böyle acılar yaşatmasın. Vatan için kendini kurşunların, tankların önüne siper eden kahramanlarımızı asla unutmayacağız, unutturmayacağız” ifadelerini kullandı.

15Temmuz Sergı Acılıs 2024 2

Kaynak: Haber Merkezi