Ankara Kulübü Derneği Genç Seymenleri, restorasyonu tamamlanarak müzeye dönüştürülen Ankara Palas’ı ziyaret ederek, tarihi bir yolculuğa çıkmanın keyfini yaşadı. Ankara Palas Müzesi’nin tarihi ve içinde sergilenen eserler, Ankara Kulübü Derneği Genç Seymenlerinin büyük ilgisini çekti.

Ankara Kulübü Derneği Genç Seymenleri, Cumhuriyet döneminin başkentte anıtsal yapılarından olan ve tamamlanan restorasyon çalışmalarının ardından Şubat 2024’de ziyarete açılan Ankara Palas Müzesi’ni gezdi. Genç Seymenlere Ankara Kulübü Derneği Genel Başkan Yardımcısı Serpil Yıldırım ve Yönetim Kurulu Üyeleri; Naşit Tosun, Dilan Gündoğan, Emirhan Güler, Murat Kocakök ile şubelerden Seymenler de eşlik etti.

I M G 2280

ANKARA’DA BİR DÖNEMİN HAFIZASI

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkan Yardımcısı Serpil Yıldırım, “Ankara Kulübü Derneği olarak özellikle genç Seymen ve Bacıerenlerimize başta Ankara’mız olmak üzere köklü bir tarihi ve kültürü bulunan ülkemizin değerlerini keşfetmelerine çalışıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz aktiviteler, Genç Seymenlerimize ve Bacıerenlerimize geçmişin izlerini takip etme ve tarihi kültürel değerleri derinlemesine keşfetme ve anlama fırsatı sunuyor. En son olarak; Genç Seymenlerimizle birlikte Ankara’mızın tarihi kültürel zenginliklerimizi hatırladığımız, Cumhuriyet Dönemi başkenti Ankara’nın tarihe ışık tutan simge yapısı, bir dönemin hafızası ve artık günümüzde müze olarak hizmet veren Ankara Palas’ı ziyaret ettik. Ankara Palas Müzesi, tarihi ve sergilenen eserleri ile Genç Seymenlerimizin büyük ilgisini çekti.” diye konuştu.

I M G 2282

Ahilik ve Seymenlik Geleneği İstişare Edildi Ahilik ve Seymenlik Geleneği İstişare Edildi

ANKARA PALAS HAKKINDA

Ankara Kulübü Derneği YKÜ (Arkeolog) Dilan Gündoğan, Ankara Palas Müzesi hakkında genç Seymenlere bilgilendirmede bulundu. Gündoğan, Cumhuriyet döneminin başkentteki simge yapılarından Ankara Palas’ın, Milli Saraylar Başkanlığı tarafından özgün yapısı korunarak, kapsamlı bir restorasyon çalışması ile müzeye dönüştürüldüğünü, 96 yıllık mazisiyle tarihe tanıklık eden Ankara Palas Müzesi’nin, sergilenen koleksiyonunun zenginleştirilerek, ziyarete açıldığını kaydetti. Ankara Palas’ın ilk projesini Mimar Vedat Tek’in hazırladığını ve yapıya esas şeklini Mimar Kemâleddin Bey’in verdiğini belirten Gündoğan, yeni kurulan Cumhuriyetin modern yüzünü temsil eden Ankara Palas’ın 1928 yılında inşasının tamamlandığını, 2024 yılı şubat ayı itibarıyla da müze olarak açılışının gerçekleştirildiğini aktardı.  Gündoğan, tarihi kültürel miras Ankara Palas Müzesi’nin, Atatürk’e ait ve erken Cumhuriyet döneminin izlerini taşıyan eserler ile 16-19 yüzyıllara ait Milli Saraylar Koleksiyonu’na ait eserlere ev sahipliği yaptığını anlattı.

I M G 2289

MÜZE, HAYRAN BIRAKTI

Ankara Kulübü Derneği YKÜ ve Genç Seymenlerden Emirhan Güler de Ankara Palas’ın müze olarak ziyarete açılmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi. Güler, “Cumhuriyet döneminin önemli olaylarına tanıklık etmiş,  bulunduğu alan ve tarihi değer anlamında 96 yıllık anıtsal bir yapının özgün yapısı korunarak müzeye dönüştürülmüş olması son derece önemli. Ankara Ulus’ta belki önünden yüzlerce kez geçtiğimiz binanın tarihe yolculuğa çıkaran özelliğiyle müze olarak ziyarete açılması yerinde-doğru bir yaklaşım olmuş. Ben ve arkadaşlarım müzeyi büyük bir ilgiyle gezdik ve gerçekten kendine hayran bıraktı. Gezmekten büyük keyif alınacak bir müze, herkese gezmesini tavsiye ederim.” ifadelerini kullandı.

I M G 2279

Ankara Palas Müzesi’nin ardından grubun ziyaretleri, Ulus ve Ankara Kalesi tarihi alanları ile devam etti. 

Editör: İrem Akbaş