Ankara Haberleri

Ankara’da Kültürel İşbirliği

Ankara Kulübü Derneği, kültürel mirası yaşatmak için Ankara Kent Konseyi ile işbirliği yapacak. Genel Başkan Dr. Metin Özaslan, Ankara’nın kültürel değerlerine sahip çıkmanın önemini vurguladı.

Abone Ol

Ankara  Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, Ankara Kent Konseyi ziyaretinde yaptığı konuşmada; “Ankara’mız sayısız kültürel değerlere sahip. Söz konusu; Başkent Ankara’mızın kültürel mirasının korunması ve yaşatılması olunca, her zaman anlamlı işbirliklerine hazırız.” dedi.

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, Ankara Kent Konseyi Genel Kurulu’nda güven tazeleyen Başkan Halil İbrahim Yılmaz’a tebrik ziyaretinde bulundu. Ankara Kent Konseyi’nde gerçekleşen ziyarette Özaslan, Ankara Kent Konseyi Yüksek İstişare Konseyi Başkanlığı görevine gelen Ankara Kulübü Derneği Onur Kurulu Üyesi E. Milletvekili Şevket Bülend Yahnici’ye de hayırlı olsun dileğini ileterek, görevinde başarılar diledi. Özaslan, Ankara Kent Konseyi’nin tüm kurulları ile  çalışma ve meclis gruplarına da başarı temennisinde bulundu. Ankara Kulübü ile Ankara Kent Konseyi heyetlerinin bir araya geldiği buluşmada; Ankara’nın köklü tarihi kültürel değerdeki bileşenlerinin korunması ve yaşatılması, daha güçlü kültürel işbirliğinin geliştirilmesi üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

Ziyarette Özaslan’a; Ankara Kulübü Derneği Genel Başkan Yardımcısı Ömer Ağa Kurt, YK üyeleri; Gürcan Maden, Naşit Tosun, Emirhan Güler ve Murat Kocakök ile Altındağ Şube Başkanı Yaşar Güney ve şube yöneticileri, Seymen ve Bacıerenler de eşlik etti.

Ankara Kent Konseyi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Şevked Bülent Yahnici, açılış ve selamlama konuşmasında, eski yöneticisi, üyesi ve son dönemde ise onur kurulu üyesi olarak, Ankara Kulübü Derneği’ne uzun yıllar hizmet etmekten gurur duyduğunu söyledi. Ankara Kent Konseyi’nin, Ankara’da herkesin ev sahibi olduğu bir merkez konumunda olduğunu kaydeden Yahnici, konseyin, ortak aklı esas alarak Ankaralılık, kentlilik şuuru ile kentin sorunlarına yönelik çözüm odaklı faaliyetler yürüten, başarı ve katılım ölçütleri göz önüne alındığında Türkiye’de en büyük sivil toplum çatısı olduğunu ifade etti. Yahnici, nitelik ve nicelik olarak konseyi daha ileriye taşımanın kendileri için bir görev olduğuna inandığını da sözlerine ekledi. 

‘ANKARA,  ATATÜRK VE CUMHURİYET ŞEHRİDİR’

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan da konuşmasında, şunları kaydetti: "Atatürk, Cumhuriyet ve Başkent Ankara üçlüsünün her zaman yanında olduk. Bu değerlerin üçü birbirinden ayrılmaz bir bütündür. Ankara, Atatürk’ün, Cumhuriyetin şehridir. Biz ilelebet Atatürk, Cumhuriyet ve Başkent Ankara sevdasında devam edeceğiz. Başkent kutlamalarını, Cumhuriyet kutlamalarını hele hele yüzüncü yıl kutlamalarını, 27 Aralık Kızılcagün kutlamalarını hakkını vere vere gerçekleştirmeliyiz.

Ankara aynı zamanda bir kültür şehridir. Her ikisini de entegre ederek hem geleneğe sahip çıkacağız, hem de evrensel olana sahip çıkacağız. Ankara Kulübü Derneği olarak ana misyonumuz; Atatürk’le, Milli Mücadele ve Cumhuriyet ile anılan Seymenlik geleneğini en rafine bir şekilde yaşatmak. Seymenlik geleneğini tüm ritüelleri ile yaşatmaya ve geleceğe aktarmaya çalışıyoruz. Bir diğer yaşattığımız gelenek ise, Bacıerenliktir. Bacıerenler, Anadolu Bacılarının savaşçı koludur. Milli filozofumuz Ahi Evran’ın eşi Fatma Bacı’nın başında olduğu Bacıyan-ı Rum-Anadolu Bacıları teşkilatlanması dünyada ilk kadın örgütlenmesidir. Merkezi de Ankara’dır. Ankara’nın saymakla bitmez kültürel değerleri vardır. Ankara bir Ahi merkezidir. Ankara Kulübü olarak, Atatürk ve Ankara’yı elimizden geldiğince yaşatmaya çalışıyoruz. Ankara, Türklüğün kalbidir ve  Anadolu'yu mayalayan kültürlerin merkezi durumundadır.  Seymenlik ve Bacıerenlik geleneği, Kızılcagün geleneği, ferfene ve saya gezmesi gibi çok önemli, bizi biz yapan geleneklerimize sahip çıkmaya, tüm bunları evrensel kültürle buluşturmaya devam edeceğiz. 5 Ekim Atatürk’ün Ankara hemşehriliği, 13 Ekim Ankara’nın Başkent oluşu, 27 Aralık Atatürk’ün Ankara’ya gelişi ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı başta olmak üzere tüm milli günlerimizde Ankara Kulübü Derneği olarak sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz. 1925 yılında Atatürk’ün direktifiyle kurulan ve gelecek yıl yüzüncü yılını kutlayacak Ankara Kulübümüz, kendi imkanlarıyla kavrulan, siyaset ve ticaret üstü olup, gönüllülük esasıyla faaliyetlerini sürdüren 99 yıllık bir dernektir. Sorunlarımızı hep birlikte ortak akıl ve güçbirliğiyle aşacağımıza yürekten inanıyorum. Söz konusu; Başkent Ankara’mızın tarihi kültürel değerlerinin korunması, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması olunca anlamlı, daha güçlü işbirliklerine hazırız. Ankara Kent Konseyi olarak yeni döneminiz hayırlı olsun.”

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ise konuşmasında; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öngörüsüyle kurulan ve Ankara'nın ruhunu temsil eden, değerlerini, başkentlik bilincini yaşatan Ankara Kulübü Derneği her birimizin vazgeçilmezidir. Ankara kültürünün ortak paydamız olduğunu Ankara Kulübü Derneği’nin yaşattığı değerler üzerinden anlamaya ve anlatmaya çalışıyoruz. Ankara'nın tarihi kültürel mirasını korumak ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmak adına işbirliği içerisinde her türlü çalışmaya katkı sunmayı kendimize bir görev olarak kabul ediyoruz. Gelecek yıl Ankara Kulübü'nün yüzüncü yılı ile ilgili tüm farkındalık çalışmalarında bu şehrin bir paydaşı olarak sorumluluk almaya hazırız. Anlamlı ziyaretiniz için tekrar teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, kendilerine sergilenen yakın ilgi ve nazik misafirperverlik için Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ile Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Şevket Bülend Yahnici’ye teşekkür ederek, Ankara Kulübü Derneği’ne ait Geleneksel Ankara Ezgileri albümü ve kitaplardan oluşan kültür seti hediye etti.