Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ASKİ Genel Müdürlüğü, “Ankara Metropol Kent İçme Suyu Ana İsale Hattı Projesi” için önemli bir adım attı. 30 Eylül 2024 tarihi itibarıyla sözleşmenin imzalanmasının ardından, Yenimahalle ile Keçiören ilçeleri arasında 6 kilometre uzunluğunda yeni bir içme suyu hattı inşasına başlanacak. Proje, 2 yıl içinde tamamlanarak 2,1 milyon Ankaralıya kesintisiz ve sağlıklı içme suyu sağlayacak.

Metropol 2

Projenin Ayrıntıları

ASKİ, 2 Temmuz 2024 tarihinde ihaleye çıkarılan projede, Yenimahalle Demet Mahallesi’ndeki P1 Pompa İstasyonu ile Keçiören Etlik Mahallesi’ndeki P2 Pompa İstasyonu arasında yer alan eski içme suyu hattını iptal ederek, yerine çelik borularla yeni bir içme suyu ana isale hattı inşa edecek. Bu proje, sık sık arıza veren eski hattın yerini alarak, su kesintilerinin önüne geçecek.

Yenimahalle’de 5 Bin Öğrenciye Ücretsiz Eğitim Desteği Yenimahalle’de 5 Bin Öğrenciye Ücretsiz Eğitim Desteği

Metropol 1

Proje tamamlandığında, Keçiören ve Yenimahalle'de yaşayan vatandaşların, gelecekte yaşanabilecek su kesintilerinin önlenmesi hedefleniyor. 2,1 milyon Ankaralı, yeni hattın sağladığı kesintisiz ve sağlıklı içme suyundan faydalanacak. ASKİ, yatırımlarını öz kaynaklarıyla gerçekleştirirken, büyük projelerini uluslararası finansman ile de destekliyor. “Ankara Metropol Kent İçme Suyu Ana İsale Hattı Projesi” için Japonya Kalkınma Ajansı’ndan uzun vadeli kredi alındı. Proje kapsamında toplam 346 milyon liralık bir yatırım gerçekleştirilecek ve 2 yıl içinde tamamlanması planlanıyor.

Kaynak: Haber Merkezi