Ankara Haberleri

Başkan Ar Esnaf ve Sanatkarlarla Buluştu

Başkanlar Kurulu Toplantısı'nda konuşan ANKESOB Başkanı Hüseyin Ar, "Ahi şehri Ankara'da bağlı odalarımız ve üye esnaf ve sanatkarlarımızla birlikte ANKESOB olarak her geçen gün yeni başarılara imza atan büyük bir camiayız." dedi.

Abone Ol

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB)  Başkanlar Kurulu Toplantısı, Oda Başkanlarının yoğun katılımıyla Afyonkarahisar/Sandıklı Thermal Park Hotel'de gerçekleşti. 

ANKESOB Başkanı Hüseyin Ar'ın başkanlığında önceki dönem BİRLİK Başkanı, TŞOF Genel Başkanı Mehmet Yiğiner’in de aralarında bulunduğu bağlı Odaların başkanlarının yoğun katılımıyla gerçekleşen ANKESOB Başkanlar Kurulunda, Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından gündem maddeleri görüşüldü.  

Başkanlar Kurulunu yönetmek üzere ANKESOB Başkanı Hüseyin Ar'ın başkanlığında Divan heyeti oluşturuldu. Divanda; ANKESOB Başkanı Ar'ın yanı sıra ANKESOB Genel Sekreteri Erdoğan Özen ile son dönemde oda başkanı olan Ankara Hamburger Pizza ve Piknik İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Adem Türk ile Ankara Lokantacılar Kebapçılar ve Köfteciler Esnaf Odası Başkanı Dilaver Alamur da yer aldı.

Toplantı, ANKESOB Başkanı Hüseyin Ar'ın konuşması ile başladı. Ankara Valisi Vasip Şahin'in  Başkanlar Kurulunun başarılı geçmesi temennisini  içeren mesajını okuyan Ar, ANKESOB'un Ankara'nın en güçlü meslek  kuruluşlarının başında geldiğini belirterek, "ANKESOB olarak esnaf ve sanatkarlarımıza olan sorumluluklarımızın bilincinde görevimizi yerine getirmek için var gücümüzle çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz.  Önceki dönem ANKESOB başkanımız Mehmet Yiğiner TŞOF Başkanı seçilmesinden dolayı benim başkanlığımda yeni bir döneme başlamış bulunmaktayız. Bana başkanlık görevini layık gören başta Mehmet Yiğiner başkanım olmak üzere yönetim, denetim ve disiplin kurullarımıza, başkanlık konusunda şahsıma gösterilen ilgi ve teveccüh için tüm oda başkanlarımıza, esnaf ve sanatkarlarımızdan oluşan teşkilatımızın tüm fertlerine teşekkür ediyorum. Uzun yıllar ANKESOB Başkanlığı görevini en iyi şekilde yerine getiren Mehmet Yiğiner başkanımıza bugüne kadarki başarılı, fark yaratan hizmetleri için teşekkür ediyorum.  Mehmet Yiğiner başkanımızın bıraktığı yerden önümüzdeki süreçte bizler de aynı şekilde sorumluluklarımızın bilincinde olarak ekip ruhu içerisinde yine esnaf ve sanatkarlarımıza en şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz." dedi.

ANKESOB tarafından son dönemde yürütülen çalışmalar ve gelecek döneme ilişkin konular üzerine bilgilendirme ve değerlendirmelerde bulunan Ar, şöyle devam etti: "Ahi şehri Ankara'da, bağlı odalarımız ve üye esnaf ve sanatkarlarımızla birlikte ANKESOB olarak her geçen gün yeni başarılara imza atan büyük bir camia, büyük bir aileyiz. ANKESOB olarak her zaman bilgi birikimi ve tecrübeler ışığında Türkiye'ye örnek işler yaptık, bundan sonra da sonuç odaklı işler yapmaya devam edeceğiz. Başarımızda her bir odamızın emeği ve katkısı var. Kısa, orta ve uzun vadede neler yapabileceğimizi görüşerek değerlendirmelerde bulunmamıza vesile olan, esnaf ve sanatkarlarımızın sorun, talep ve beklentileri özelinde çözüm bekleyen konuların ışığında gerçekleşen toplantımızın öncelikle Ankara'mıza ve ülkemize,  tüm esnaf ve sanatkarlarımıza hayırlara vesile olmasını diliyor, katılımlarıyla değer katan tüm federasyon ve Oda başkanlarımıza teşekkür ediyorum."

Toplantıda oda başkanları da söz alarak, odalarını, esnaf ve sanatkarlarını  ilgilendiren konulara ilişkin  sorun, talep ve beklentileri ile ilgili görüşlerini dile getirdi.

Önceki dönem ANKESOB Başkanı/TŞOF Genel Başkanı Mehmet Yiğiner de konuşmasında, ANKESOB başkanlığı süresince her zaman esnaf ve sanatkara, ülkeye  hizmet etmenin ağır sorumluluğunu taşıdığını ve hep bu sorumluluk bilinciyle hareket ettiğini belirterek, bundan sonraki süreçte ANKESOB Başkanlığı görev bayrağını emin ellere teslim etmenin huzurunu yaşadığını dile getirdi.

Yiğiner, "Öncelikle yeni Birlik Başkanımız Hüseyin Ar'a ve yönetimine başarılar diliyorum, her zaman yanındayız, başarılı çalışmalarının, hizmetlerinin destekçisiyiz. Birlik ve beraberlik, aidiyet duygusu, teşkilata bağlılık  olunca başarı da olur. Birlikte rahmet ve bereket, ayrılıkta azap vardır. Bundan sonraki süreçte de ANKESOB olarak Hüseyin Ar başkanımızın öncülüğünde esnaf ve sanatkarlarımızın dertleriyle dertlenmeye devam edeceğiz. Esnaf ve sanatkarın her zaman hizmetindeyim. Katılım ve katkı gösteren tüm başkanlarımıza teşekkür ediyor, birlik ve beraberliğe vesile olması dileğiyle Başkanlar Kurulu Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.