Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü ve Ankara Büyükşehir Belediyesinden alınan izinlerin ardından Gölbaşı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından Mogan Gölü’yle Sukesen Deresi'nin birleştiği noktada başlatılan temizlik çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Mogan Gölü’nün, Gölbaşı için önemine dikkat çekerek sözlerine başlayan Başkan Yakup Odabaşı “Sukesen Deresi’nin Mogan Gölü’yle birleştiği noktada yıllarca birikmiş atıkları temizlemek için çalışma başlattık. Belediyemizin araçlarıyla gerek su yüzeyindeki atıkların temizlenmesi gerekse burada yıllardır biriken atıkları toplamak için çalışıyoruz. Devlet Su İşleri’nden de ekskavatör yardımı aldık. Özellikle 2010 yılından sonra hiçbir çalışma yapılmadığı için ciddi bir atık birikmesi olmuş.” dedi.

Etimesgut Belediyesi'nden Meme Kanseri Sempozyumu Etimesgut Belediyesi'nden Meme Kanseri Sempozyumu

Yakup Odabaş Gölbaşı 1

“Kirlilik su baskınlarına da neden olabilecek seviyeye gelmiş”

Başkan Yakup Odabaşı, çalışmalar sırasında Mogan Gölü’nün doğal dokusunu korumak için tüm önlemlerin aldığının altını çizerek “Çalışmalara başlamadan bölgede yaşayan hayvanların kuluçka dönemlerinin sona ermesini bekledik. Kuluçka dönemleri geçtiği için hiçbir canlıya zarar vermeden doğal güzelliklerini koruyarak burada yıllardır birikmiş bu çamuru, atıkları temizliyoruz. Bu birikinti Sukesen Deresi’nin akışına da engel olmaya başlamış, olası bir yağışta su baskınlarına da neden olabilecek seviyeye gelmiş. Ayrıca göldeki bu kirlilik su içerisindeki sirkülasyonu önlerken, oksijenin azalması nedeniyle de canlı türlerinin azalmasına neden oluyor. İnşallah Mogan Gölümüzü yıllar önceki güzel görüntüsüne kavuşturacağız” şeklinde konuştu.

Çalışmalara destek veren tüm kurumlara teşekkür eden Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, daha yaşanabilir bir Gölbaşı için çalışmalara aralıksız devam edeceklerini ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi