Spor

Çekya- Türkiye maçı ne zaman, saat kaçta? Çekya- Türkiye maçı hangi kanalda?

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda heyecanhız kesmeden devam ediyor. Türkiye, Gürcistan ve Portekiz maçlarının ardından Çekya ile karşı karşıya gelecek. Peki, Türkiye Çekya maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? İşte detaylar...

Abone Ol

EURO 2024 F grubu son maçında A Milli Takım Çekya ile karşılaşacak. Grupta ilk maçını Gürcistan ile oynayan Türkiye, ikinci maçta Portekiz karşısında etkisiz bir oyun ortaya koyan Milli Takım sahadan 3-0 mağlup ayrıldı. Gruptan çıkmak adına son maç önemi deva ederken maç zamanı, saati hakkında araştırmalar hız kazandı. Peki Çekya-Türkiye maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda? İşte detaylar...

TÜRKİYE ÇEKYA MAÇI NE ZAMAN?


Türkiye, gruptaki son maçını 26 Haziran Çarşamba günü Hamburg'da Çekya ile oynayacak.

HANGİ KANALDA YAYINLANACAK?

Saat 22.00’da başlayacak A Milli Takım’ın mücadelesi, TRT 1 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

TÜRKİYE EURO 2024 PUAN DURUMU

1- Portekiz 6

2- Türkiye 3

3- Çekya 1

4- Gürcistan 1

MİLLİ TAKIM NASIL TUR ATLAR?


F Grubu'nda 6 puana yükselen Portekiz ikili averajla Türkiye'ye üstünlük sağladığı için son karşılaşmalar öncesinde grubu lider bitirmeyi garantiledi.

Grupta, Türkiye 3, Çekya ve Gürcistan ise 1'er puana sahip. Grupta son maçlarda Türkiye-Çekya ve Portekiz-Gürcistan karşılaşmaları oynanacak.

A Milli Takım, Çekya'dan 1 puan alması halinde, ikili averajda Gürcistan'a üstünlük sağladığı için diğer maçın sonucuna bakmaksızın grubu 2. sırada tamamlayacak ve Hollanda, Fransa ve Avusturya'nın ilk sırada yer alma şansının sürdüğü D Grubu'nu lider bitiren takımla eşleşecek.

Milli takım grubu 2. sırada tamamlarsa son 16 turu karşılaşmasını D Grubunun lider bitirecek ekiple 2 Temmuz'da Leipzig'de oynayacak.

Ay-yıldızlı ekibin Çekya'ya mağlup olması halinde ise Portekiz-Gürcistan maçının sonucu ve diğer gruplarda oluşacak duruma göre en iyi 3. olma ihtimali bulunuyor.