Eğitim

DGS tercihleri başladı! DGS tercihi nasıl yapılır?

0 Eylül 2024 tarihinde açıklanan DGS sonuçları sonrası sıra tercih sürecinde. ÖSYM DGS tercih kılavuzu 2024 yılında tercih yapacak adaylar tarafından beklenirken ÖSYM duyuruyu yaptı. DGS tercihleri başladı. Peki, DGS tercihi nasıl yapılır, kaç tercih hakkı var? İşte detaylar...

Abone Ol

DGS TERCİH TARİHLERİ NE ZAMAN?

ÖSYM’nin yaptığı duyuru sonrası DGS tercih süreci başladı. DGS tercihleri, 18 Eylül 2024 tarihinde saat 15.00’ten itibaren adayların T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle ÖSYM’nin resmi internet sitesi “ais.osym.gov.tr” üzerinden yapılabilecektir. DGS tercih işlemleri 24 Eylül 2024 tarihinde saat 23.59’da sona erecek.

DGS TERCİH KILAVUZU 2024 YAYIMLANDI MI?

Dikey Geçiş Sınavı 2024 DGS tercih kılavuzu Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlandı. Böylece 2024 DGS tercih tarihleri belli oldu. Aşağıdaki linkten tercih kılavuzuna ulaşabilirsiniz.

TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

KAÇ TERCİH HAKKI VAR?

Adaylar dikey geçiş yapmak istedikleri yükseköğretim lisans programlarını istek sırasına göre ilgili alana yazacaklar. Bir aday yalnız mezun olduğu alan ile ilgili programlar arasından, koşulları karşılamak şartıyla, Tablo-1'den en çok 30 tercih yapabilecektir. Tercihlerin tümünün kullanılması zorunlu değil.

DGS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Adaylar, tercihlerini bireysel olarak açıklanacak tarihte ÖSYM’nin “ais.osym.gov.tr” adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle elektronik ortamda yapabilecek. Adaylar tercih işlemini tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde "ais.osym.gov.tr" internet adresinden tercih bilgilerini mutlaka kontrol etmeli ve yazıcıdan tercih listesini alarak saklamalıdır.