Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi'ni ziyaret ederek, eğitimde iş birliği perspektifini vurguladı. Özvar, üniversitenin öğrenci ve akademik kadrosundaki heyecanı gözlemleyerek, bu projeye olan inancını dile getirdi. Peki, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki bu yeni akademik oluşumun etkileri neler olacak?

Türkiye Azerbaycan Üniversitesi (5)

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, Azerbaycan Bilim ve Eğitim Bakanı Emin Amrullayev ile birlikte Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi’ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında, üniversitedeki dünya standartlarında laboratuvar ve sınıfların yanı sıra öğrencilerin ve öğretim üyelerinin heyecanı dikkat çekti. Özvar, “Öğrencilerin gelecekte hem Azerbaycan’a hem de Türk dünyasına hizmet edeceğine inanıyoruz” dedi. Ayrıca, Türkiye’den üç büyük üniversitenin programlarının hayata geçirileceğini belirtti. Özvar, “Önümüzdeki yıl öğrenci sayısının artacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye Azerbaycan Üniversitesi (1)

KPSS Ortaöğretim 50, 55, 60, 65, 70, 75 ve 80 puanla nereye girilir? KPSS Ortaöğretim 50, 55, 60, 65, 70, 75 ve 80 puanla nereye girilir?

Azerbaycan Bilim ve Eğitim Bakanı Amrullayev, üniversitenin Türk-Azerbaycan kardeşliğinin güzel bir örneği olduğunu vurguladı. Ziyaretin ardından ODTÜ, İTÜ ve Hacettepe Üniversitesi Rektörleri, Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi'nde tanışma dersleri vererek öğrencilerle buluştu. Toplantılarda ortak projeler geliştirme stratejileri üzerinde duruldu.

Türkiye Azerbaycan Üniversitesi (2)

Kaynak: Haber Merkezi