Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, hayvanları koruma kanunundaki değişikliklerin ardından sahipsiz hayvanları koruma amacıyla yeni bir uygulamayı başlattı. Devlet Bahçeli Eğitim Spor ve Yaşam Merkezi'nde yapılan etkinlikte, "Alex" isimli köpek, belediyenin can dostları projesinin ilk temsilcisi olarak yeni yuvasına kavuştu.

İlk Atanan Can Dostu Alex (9)

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, Başkan Yardımcısı Ebru Keyvan ve Veteriner İşleri Müdürü Faruk Zehir ile birlikte basın mensuplarıyla bir araya gelerek can dostları projesini tanıttı. Bu proje, hayvanları koruma kanununun değiştirilmesinin ardından sahipsiz hayvanların korunmasını hedefliyor.

Thumbnail İlk Atanan Can Dostu Alex (4)

Ankara Adalet Sarayı’nın Temeli Atıldı Ankara Adalet Sarayı’nın Temeli Atıldı

Başkan Beşikçioğlu, "Barınaktaki yapılarımızda öncelikle itaat eğitimleri veriyoruz. Cins hayvanlar ve sokaklardan gelen hayvanları eğiterek, vatandaşların sahiplenmeleri için gerekli imkanları sağlıyoruz" dedi. Ayrıca, bu hayvanların belediyenin park ve bahçelerinde bekçi köpeği olarak da görev alacaklarını belirtti.

Thumbnail İlk Atanan Can Dostu Alex (2)

"Alex" isimli köpek, eğitimlerinin ardından belediyenin çeşitli alanlarında görevlendirilecek. Beşikçioğlu, çocukların bu hayvanlarla büyük bir ilgi gösterdiğini ve onlara sadece sevgi verdiklerinin altını çizdi. "Bu bir başlangıç ve daha iyi bir noktaya geleceğine inanıyorum" diyen Beşikçioğlu, projenin örnek olmasını umduğunu ifade etti.

Thumbnail İlk Atanan Can Dostu Alex (6)

Kaynak: Haber Merkezi