Ankara Haberleri

Etimesgut’ta Tiyatro Festivali

Erdal Beşikçioğlu’nun öncülüğünde, Etimesgut’ta 11-26 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan Uluslararası Kent Tiyatro Festivali, sanatseverlere unutulmaz anlar sunmaya hazırlanıyor.

Abone Ol

Tiyatro’nun kalbi Etimesgut’ta atacak! Etimesgut, 11-26 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek Uluslararası Kent Tiyatro Festivali ile sanatseverlere kapılarını açıyor. Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu’nun öncülüğünde düzenlenen festival, hem yerel hem de uluslararası tiyatro eserleriyle dolu 15 gün sunacak.

Erdal Beşikçioğlu, sanatın iyileştirici ve dönüştürücü gücünü ilçeye taşımak için sürekli çaba sarf ettiklerini belirterek, “Herkes sanata doyacak ve muazzam bir şölen yaşanacak” ifadelerini kullandı. Festival, Türkiye’den ve dünyanın dört bir yanından gelen hikaye anlatıcılarının gösterileri, yaratıcı atölye çalışmaları ve ilham verici söyleşilerle dolu bir program sunacak.

Festival, Kent Tiyatrosu’nun açılış oyunu olan Haldun Taner’in “Vatan Kurtaran Şaban” ile başlayacak. Ayrıca, Ankaralı komedyen Deniz Göktaş’ın stand-up gösterisi ve dünya çapında tanınan yönetmen Theodoros Terzopoulos’un “Alarme” adlı eseri gibi birçok etkinlik sanatseverlerle buluşacak.

Beşikçioğlu, festivalin Fransa, Portekiz, Polonya, Brezilya, İngiltere ve Almanya’dan gelen önemli oyunlarla Etimesgut’un uluslararası sanat merkezi olma yolunda önemli bir adım atacağını vurguladı. “Sanat ve sanatçının ne anlama geldiğinin bilincindeyiz. Bu festival ile hem ulusal hem de uluslararası ölçekte bir bağ kuruyoruz,” dedi.

Farklı Ülkelerden 15 Gösteri

11-26 Ekim arasında birbirinden farklı ve etkileyici gösterimin gerçekleştirileceği KentFest, ilk olarak Kent Tiyatrosunun sahneleyeceği “Vatan Kurtaran Şaban” oyununun prömiyeriyle başlayacak.

12 Ekim- Ankaralı Deniz Göktaş- Ankara Hikayeleri stand-up gösterisi.

13-14 Ekim- Dünya tiyatrosunun en kıymetli yönetmenlerinden Theodoros Terzopoulos’un “Alarme” adlı oyunu seyirciyle buluşacak.

15-16 Ekim- Portekizli yönetmen Tiago Rodrigues imzalı Portekiz-Fransa ortak yapımı “Antony and Cleopatra” oyunu sahnelenecek.

17 Ekim- çağdaş dansın ülkemizdeki önemli temsilcilerinden Taldans (Mustafa Kaplan ve Filiz Sızanlı), Portekizli performans sanatçıları Sofia Dias ve Vítor Roriz ile birlikte “Never Odd or Even” adlı gösterilerini sahneleyecekler.

18 Ekim- Övül Avkıran-Mustafa Avkıran (MomoAct) rejisiyle, Almanya’dan festivale kuvvetli bir tokat gibi gelen Ballhaus Prinzenalle yapımı “NSU-Ölenler Arasında Almanlar da Var” oyunu seyirci ile buluşacak. Oyunun ardından Hakan Kurşun (bilgisayar, gitar, vokal), Eylem Pelit (bas) ve Ediz Hafızoğlu (davul), “Regeneration Subdivided” projesi ile sıra dışı bir dinleti sunulacak.

19 Ekim- TorkDance’in “SIR” ve Fransa’da yaşayan Brezilyalı koreograf Vania Vaneau’nun “BLANC” gösterisi

20 Ekim- Ermira Goro’nun komşu Yunanistan’dan gelen dans gösterisi “Sirens” ve CafeTurk’ün “BİZ”gösterisi

21 Ekim- Utku Oğuz Güneş’in yazıp yönettiği tiyatro adam yapımı “39,5 Basamak”

22 Ekim- Ankaralı Tatbikat Sahnesi- “Batı Ekspresi” oyunu prömiyeri sahnelenecek.

23 Ekim- Kundura Sahne’nin yapımcılığını üstlendiği, Naz Erayda ve Kerem Kurdoğlu’nun birlikte yönettikleri “Geçen Gün” isimli oyun

24 Ekim- Nadir Sönmez’in yazıp yönettiği “Ama” oyunu

25 Ekim- Şahika Tekand’ın yazıp yönettiği “10 Adımda Unutmak” oyunları seyirciyle buluşacak.

26 Ekim- Yeşim Özsoy ile Ankara’nın Gordion’u üzerine hayata geçirilen yepyeni bir projeye ev sahipliği yapacak. Üç yazarın, İskoçya’dan Peter Arnott, Suriye’den Wael Kadour ve Polonya’dan Artur Palyga’nın KentFest için Gordion üzerine yazacağı üç kısa oyun, Özsoy yönetiminde festivalin son günü okuma tiyatrosu olarak ilk kez sahnelenecek.

Son gün sahnelenen gösterimin ardından Büyük Ev Ablukada grubu, akustik performansıyla festivalin kapanışını gerçekleştirecek. KentFest kapsamında sahnelenen yabancı yapımlar, Türkçe altyazılı olarak seyirciyle buluşacak.

Sanat ve Ankara Üzerine Söyleşiler

12-20 Ekim’de “Meselemiz Ankara” Başlığıyla Gerçekleşecek Söyleşilerde Yer Alan İsimler

12 Ekim- Erdal Beşikçioğlu ve Yekta Kopan

13 Ekim- Metin Solmaz ve Murat Meriç

14 Ekim- Theodoros Terzopoulos (Antik Yunan Tiyatrosu üzerine, tiyatro okuyan ve tiyatroya ilgi duyan herkeste heyecan uyandıracak bir söyleşi gerçekleştirecek)

19 Ekim- Tanıl Bora ve Suavi Aydın

20 Ekim- Ünsal Ünlü, Gökçer Tahincioğlu ve Sezgin Kaymaz’ı ağırlayacak.

KentFest Kapsamında profesyonellere yönelik Usta İsimlerden Atölye Çalışmaları

18 Ekim- Mustafa Kaplan ile Filiz Sızanlı

20 Ekim- Sernaz Demirel’in ve Vania Vaneau

23 Ekim- Kerem Kurdoğlu ve Naz Erayda

-Atölye çalışmalarına başvuru için detaylı bilgiler festivalin internet sitesinden alınabilir.

-11-26 Ekim 2024 tarihlerinde gerçekleşecek KentFest’in etkinlikleri için biletler, Biletix’ten ve Biletinial’dan temin edilecektir.