FED faiz kararı için gözler yapılacak olan açıklamaya çevrildi. Eylül ayı FED toplantısında ilk faiz indirimi beklentisi piyasaları nasıl etkileyecek büyük merak konusu olmaya devam ediyor. Peki FED faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? FED ilk faiz indirimine gidecek mi? İşte cevabı...

fed3,

EYLÜL AYI FED FAİZ KARARI NE ZAMAN?

ABD Merkez bankası (FED) faiz kararı toplantı takvimi belli oldu.

Buna göre; FED faiz kararı toplantısı 18 Eylül 2024 Çarşamba günü yapılacak ve akşam saat 21.00'da eylül ayı faiz kararı açıklanacak.

Pizza devi Türkiye’ye geliyor Pizza devi Türkiye’ye geliyor

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak  (3)

FED FAİZ BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

Uzun bir süredir 5,25-5,50 aralığı ile tüm zamanların en yüksek seviyesinde olan faizin Eylül ayı içerisinde FED tarafından düşürülmeye başlayacağına kesin gözüyle bakılıyor. Piyasalarda FED'in 50 baz puanlık indirime gideceği beklentisi güç kazanırken 25 baz puanlık bir indirimin de sürpriz olmayacağı bildiriliyor.

Kasım ayında yapılacak Amerikan Merkez Bankası (FED) toplantısında faiz indirimlerinin sürmesi ve 50 baz puanlık bir indirimin daha yapılması bekleniyor. Böylelikle 2024 yılı içerisinde FED'in 100 baz puanlık faiz indirimine gitmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Kaynak: Haber Merkezi