Fenerbahçe'nin dün akşam deplasmanda 4-3 mağlup ettiği Kayserispor maçında Fred kırmızı kart ile oyundan ihraç edildi.

fred 4

24 Aralık Pazar günü oynanacak Galatasaray derbisinde cezalı duruma düşen Fred'in, 29 Aralık'ta oynanacak Süper Kupa maçında sahada olup olmayacağı merak konusu oldu. Peki, Fred Süper Kupa'da oynayacak mı? Fred kaç maç ceza aldı? İşte detaylar...

fred 1

FRED SÜPER KUPA'DA OYNAYACAK MI?

Tredyol Süper Lig'in 17. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Kayserispor'u 4-3 mağlup etti. Maçın 90+10. dakikasında doğrudan kırmızı kart gören Fred'in kaç maç ceza alacağı merak ediliyor.

fred sakatlık açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Disiplin Talimatı'na göre Fred'e 4 maç ve üzeri ceza verilirse Brezilyalı oyuncu Galatasaray ile oynanacak Süper Kupa maçında forma giyemecek. Tecrübeli oyuncuya 4 maçtan az ceza verilirse Fred, cezasını Süper Lig maçlarında çekecek.

Real Madrid - Stuttgart maçı ne zaman, hangi kanalda ve saat kaçta? Real Madrid - Stuttgart maçı ne zaman, hangi kanalda ve saat kaçta?

(6) Profesyonel lig ve kupa müsabakalarındaki ihlalleri nedeniyle dört müsabakaya kadar müsabakadan men ile cezalandırılan futbolcuların ve görevlilerin cezası, ilgili resmi müsabaka kategorisi dikkate alınarak kendi kategorisinde infaz edilir. Bu futbolcular ve görevliler ceza aldıkları kategori dışındaki resmi müsabakalarda oynayabilirler ve görev alabilirler.

(7) Profesyonel lig ve kupa müsabakalarındaki ihlalleri nedeniyle dört ve üzeri müsabakadan men cezası ile cezalandırılan futbolcuların ve görevlilerin cezası, kategori ayrımı yapılmadan müteakip profesyonel lig ve kupa müsabakalarında infaz edilir. Bu futbolcular ve görevliler, cezalarının infazı tamamlanana kadar hiçbir resmi müsabakalarda oynayamazlar veya görev alamazlar.

fred sakatlık1

FRED KAÇ MAÇ CEZA ALDI?

Kayserispor - Fenerbahçe maçında doğrudan kırmızı kart gören Fred'in kaç maç ceza aldığı henüz belli değil.

Kaynak: Haber Merkezi