Gündem

Giovanni Giustiniani nasıl öldü?

Mehmed Fetihler Sultanı dizisinde "Giovanni Giustinian" karakterini canlandıran Luka Peros merak konusu oldu. Peki, Mehmed Fetihler Sultanı Giovanni Giustinian kimdir? Giovanni Giustiniani nasıl öldü? İşte detaylar...

Abone Ol

Luka Peros, Mehmed Fetihler Sultanı dizisine  "Giovanni Giustinian" karakterini dahil oldu. Peki, Mehmed Fetihler Sultanı Giovanni Giustinian kimdir?  Giovanni Giustinian tarihte var mı? Luka Peros kimdir? İşte detaylar...

Mehmed Fetihler Sultanı dizisi Giovanni Giustiniani kimdir?

Mehmed: Fetihler Sultanı dizisinde Giovanni Giustiniani karakterini Luka Peros canlandırıyor. Peros İstanbul'un Osmanlılar tarafından fethi sırasında, şehrin savunmasında kritik bir rol oynayan komutan Giovanni Giustiniani karakterini canlandıracak.

Luka Peros kimdir?

Luka Peros, 28 Ekim 1976'da Zagreb'de doğmuş Hırvat oyuncudur. İspanyol suç gerilim dizisi La Casa de Papel'de canlandırdığı "Marsilya" rolü ile uluslararası ün kazandı.

Giovanni Giustiniani tarihte var mı?

Giovanni Giustiniani Longo (d. 1418 - ö. 1453), Konstantinopolis'in son savunucularından olan Cenevizli korsan.

Cenevizli bir denizciyken Bizans İmparatoru XI. Konstantinos'un yardım çağrılarına uyarak 29 Ocak 1453'te 700 kişilik özel ordusuyla birlikte şehri savunmak için Konstantinopolis'e gelmiştir. İmparator kendisini Edirnekapı bölgesinde görevlendirir. Şehri savunmasına karşılık, fethin son günü savaşta yaralanan Giustiniani Longo aldığı kılıç darbesiyle ağır yaralandığından ötürü gemisine taşınınca, onun savaş alanını terk ettiğini fark eden adamları da mevzilerini terk ederek gemilerine dönmüş, bu durum savunma mevzilerinin seyrekleşmesine yol açmıştır. Giovanni Giustiniani Longo'nun yaralanması, şehrin alınmasında önemli bir an olmuş; gelişen durumu fark eden ve iyi değerlendiren Fatih Sultan Mehmed, askerlerini daha da yüreklendirerek surları süratlice aşmalarını ve çeşitli kollardan şehre girmelerini sağlamıştır.

Giovanni Giustiniani nasıl öldü?

Giovanni Giustiniani Longo, aldığı yaradan dolayı şehri terk etmiştir. Gürz darbesi ya da bir okçu tarafından vurulduğu tahmin edilmektedir. Giovanni ve adamları, Ceneviz gemilerine binmeyi başardılar ve o zamanki Ceneviz adası olan Sakız adasına gittiler. Fakat aldığı yaralardan dolayı adaya gelir gelmez öldü. Sakız Adası'ndaki San Domenico Kilisesi'ndeki mezarı (muhtemelen 1881'deki depremde) kayboldu.