Eğitim

GSB Burs ve Kredisi Başvuruları Başladı!

GSB burs ve öğrenim kredisi başvuruları başladı; son tarih 13 Ekim! Başvurular e-Devlet üzerinden kolayca yapılabilecek.

Abone Ol

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, 2024-2025 eğitim öğretim dönemi için burs ve kredi başvurularının başladığını duyurdu. Öğrencilerin e-Devlet üzerinden yapacakları bu başvurular, 13 Ekim Pazar günü saat 23.59’a kadar devam edecek.

2024-2025 Burs ve Kredi Başvuruları Başladı

Başvuru Süreci ve Tarihleri

Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençlere güvenli bir barınma imkanı sunmanın yanı sıra maddi destek de sağlamaktadır. Burs ve kredi başvuruları e-Devlet üzerinden alınacak ve son başvuru tarihi 13 Ekim saat 23.59 olarak belirlenmiştir.

Kimler Başvurabilir?

Başvurular, ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler, devam eden ara sınıf öğrencileri ve yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşları için açıktır. Bu geniş kapsam, birçok gencin destek alabilmesini sağlamaktadır.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Burs/kredi başvuruları, e-Devlet’te yer alan öğrenim bilgilerine göre değerlendirilecektir. Öğrencilerin, e-Devlet’teki okul ve bölüm bilgilerini kontrol etmeleri, hatalı bilgiler için üniversitenin öğrenci işleriyle görüşmeleri önemlidir.

Özel Durumlu Öğrenciler İçin Bilgiler

Özel durum beyan eden öğrencilerin, belge göndermesine gerek bulunmamaktadır. Şehit/gazi çocukları, engelli bireyler ve benzeri özel durumları olan öğrenciler, başvurularında bu bilgileri Gençlik ve Spor Bakanlığı’na iletebilirler.

Destek Hattı ve İletişim

Başvuru sürecinde herhangi bir sorun yaşayan öğrenciler, 7/24 hizmet veren ALO GSB (444 0 472), KYK_DESTEK ve GSB_DESTEK üzerinden yardım talep edebilirler. Bu destek, başvuru sürecini daha sorunsuz hale getirecektir.