Merhaba, bugün oğlukumun bizden ayrılışının 47. günü bugün ve ben onun hikayesini anlatmaya devam edeceğim. Bir önceki yazımda oğlukumun teyzemlere gidişinden bahsetmiştim, bugün de kalecilik yeteneklerinden bahsedeceğim.

Limon, evde oynanan her türlü oyunu ciddiye alırdı, özellikle de bir top varsa. Bir gün evdeki ufak bir top ile oyun oynarken, top birden Limon'un kaleci modunu açtığını fark ettim. Önüne yuvarlasan yada yavaş hareket etsem tepki vermezdi ama şut çekilince bir garip coşuyordu.

Şut çekilince topa doğru hızla atılıyor, patileriyle topu yakalamaya çalışıyor ve ben gol atınca sinirlenip ters ters bakıyordu, tabi bende dalga geçiyordum o gol yedikçe biraz kızmakta haklıydı. Onunla oynamak gerçek bir zevkti, çünkü topu kurtardığı her toptan sonra böyle kabadayı gibi yürüyordu.

Limon, kurtardığı topunu kovalamayı sadece bir oyun değil, tam bir şov haline getirirdi! Topa vururken attığı çılgın kuyruğuyla sanki bir futbol yıldızıymış gibi hareket eder, topun peşinden koşarken etrafında küçük bir gösteri düzenlerdi. Oyun bittiğinde ise sanki maçı kazanmış gibi kendi etrafında dönerek zafer dansı yapardı. 

Bu arada anlatmazsam olmaz hiçbir Fenerbahçeli arkadaşım bana kızmasın. Geçen yılkı 2-4 biten Fenerbahçe- Beşiktaş maçını kazanan Limon oldu. Ben Beşiktaşlıyım ve maçı izleyenler bilir 1-0 gerideydik ve 10 kişi kalmıştık, penaltı atılıyordu. Limon anneannemin odasındaydı tam penaltı anında geldi ve penaltı kaçtı, koşarak oğluma sarıldım öptüm uğurlu geldin dedim. 

Sonra geri kaçtı benim oğlukum sesten dolayı, kuzenim 100 TL verirsen getirim dedi bende tamam dedim ve oğlan geldi gol oldu. Size saçma veya totem gibi gelebilir ama gerçekti bu kuzenim 4 kere getrdi 400 TL ye maçı kazandık. Bilmiyorum o anlar onla geçen her gün aklımdan çıkmıyor, çıkmayacakta.

Limon'un bu eğlenceli oyunları ve yetenekleri hem onun enerjisini boşaltmasına yardımcı olurdu hem de evde neşeli ve eğlenceli anlar yaşamamıza sebep olurdu. Bu onun ne kadar çocuksu, zeki ve oyun sever bir kedi olduğunu gösteriyordu. Bu anıları yazarken Limon'u hatırlamak ve paylaşmak, onunla geçirdiğim güzel anıları canlandırmak iyi hissettiriyor.

Bir sonraki yazımda oğlumun kısırlaştırılmasından bahsedeceğim.

Bugünlük bu kadar görüşmek üzere hoşça kalın.