Özlemişiz değil mi? Güzel futbolu, saha içi rekabetini. atılan güzel golleri, müthiş asistleri. Ama bunlar için doğru yer Süper Lig değil. Geçen yıl bıraktığımızın üstüne koyarak devam ediyoruz. Avrupa eleme maçları, ilk hafta derken gerginliği ikinci haftada tavan yapmayı başardık.

İzmir’de yaşananlara gelmeden ilk hafta maçları sonrası ve Avrupa elemeleri sonrasında açıklamalar hep aynıydı. ‘’bizi karıştırmak isteyenler var’’, “herkesin hedefinde biz varız’’… alıştığımız cümleler. Hatta Rapid Wien maçı sonrasında Abdullah Avcı’nın şahsi telefon numarasını sosyal medyaya sızdıranlar.

Futbol adına bir şey göremediğimiz ilk haftanın ardından, ikinci hafta olanlar oldu. İlk deplasman maçına çıkan Fenerbahçe’ye hem de en beklenmeyecek şehirlerden birinde hoş geldin dendi. Aranızda nasıl bir rekabet vardı da, Fenerbahçe formasına tahammül edemeyip insanları darp ederek yakmayı akıl ettiniz. 90 dakika boyunca küfür ettiğiniz Fenerbahçe ile hangi alanda yarışabilirsiniz? Taraftarı biber gazına maruz kalan ve içeri alınmayan Fenerbahçe’nin başkanı, akreditasyon kartıyla yürürken düşürünce çok mu mutlu oldunuz. Tamam seyircisi olan takımlar ligde bulunsun istedik ama holigan taraftarı olan kulüp değil.

“Yapılan olayları bir camiaya mal etmeyelim, bunlar münferit olaylar” bence değil, kınamayı bile bilmeyen kulübe mal edilir. Sosyal medyada bayram edenleri görünce edilir.

Acaba bu Fenerbahçe diğer takımlara ne yaptı, neden bu nefret? Beşiktaş transfer yapar, havaalanında Fenerbahçe’ye küfür edilir, Galatasaray oyuncu getirir, havaalanında küfür yine Fenerbahçe’ye. Ya da Trabzonspor. Otobüs kurşunlandı olmadı, uydurma davalarla önü kesilmeye çalışıldı olmadı. Ali Şen olmasa her şey temiz olacaktı, Aziz Yıldırım olmasa futbol çağ atlayacaktı. Ali Koç olmasa Türk milli takımı Avrupa şampiyonu olacaktı. Geçen sene niye sevindin lincine maruz kalan Fenerbahçe, bu sezon da neden forman sarı-lacivert linçiyle karşılandı.

Ne demişti büyük üstad, “öyle bir eylem yapacağız ki gerekirse bu kulübe tekrar başkan olmayacağım”. Bir öneri de benden kötü maç yöneten hakemleri maçın ardından stadyumda rehin alalım.

Hoş geldin Süper Lig