Avrupa futbol şampiyonasında heyecan başlıyor. Turnuvanın ilk maçında ev sahibi Almanya ile İskoçya mücadele edecek. Ama bizim gözümüz ilk maçımız Gürcistan karşılaşmasında olacak.

İtalya ve Polonya gibi sert ekiplerle hazırlık maçı yaparak turnuvaya hazırlanan Ay-yıldızlılar,  gruptaki ilk iki maçını Dortmund kentinde 18 Haziran'da Gürcistan, 22 Haziran'da ise Portekiz'e karşı oynayacak. Ay-Yıldızlılar, gruptaki son maçında 26 Haziran'da Hamburg şehrinde Çekya ile karşılaşacak.

Hazırlık maçlarında defansif anlamda iyi görünün A milli takımın hücumdaki etkisi ise Gürcistan maçında merakla bekleniyor. Ferdi Kadıoğlu, Hakan Çalhanoğlu ve Salih Özcan gibi formda bir sezonu geride bırakan isimler Semih Kılıçsoy, Barış Alper Yılmaz, Arda Güler, Kenan Yıldız  ve İrfan Can Kahveci ile birlikte etkili ayaklara sahip ileri uç oyuncularıyla gol kovalayacak.

Montella’nın futbol anlayışına birlikte oynama süresi az olan oyuncular eşlik ettiğinde Ay-yıldızlı eki turnuvanın renkli ekiplerinden biri olacağı kesin.

Rakibe de göz atarsak, ilk maçımızda karşılaşacağımız Gürcistan elemelerde İspanya, İskoçya, Norveç ve Kıbrıs Rum Kesimi ile mücadele etti. 8 puanla dördüncü sırada grubu bitiren play-off yarı finalinde Lüksemburg’u eledikten sonra finalde Yunanistan ile karşılaştı. Rakibini penaltılarla eleyen Gürcistan tarihinde ilk kez finallere katılma hakkı kazandı. Avrupa ve dünya futbolunun yükselen yıldızı Khvicha Kvaratskhelia, rakibin en dikkat çeken ismi. Napoli’de forma giyen kanat oyuncusuyla beraber Valencia'da görev alan kaleci Giorgi Mamardashvili,  Metz'in santrforu Georges Mikautadze, Watford’dan orta saha oyuncusu Giorgi Chakvetadze, rakipte dikkat edilmesi gereken oyuncular.

Türkiye-Gürcistan maçı 18 Haziran Salı günü Türkiye saati ile 19.00’da başlayacak.  Pandemi nedeniyle 2021 yılında yapılan Euro 2020’yi puansız kapatan Ay-yıldızlılar, bu kez daha dişine göre rakiplerle oynayacağı grup maçlarında adını son-16 turuna yazdırmak isteyecek.