Avrupa şampiyonası F grubu ilk maçında Gürcistan’ı 3-1 mağlup eden A milli futbol takımımız, turnuvanın en renkli ve heyecanlı maçlarından birine imza attı.

Kağıt üzerinde grubun en kolay maçı olarak görülen Gürcistan karşılaşmasında alınan galibiyette en büyük pay şüphesiz teknik direktör Montella’nın oldu. Özellikle hücumda Arda Güler ve Kenan Yıldız ile başlamak, kadrolar açıklandığında riskli bir tercih gibi yorumlandı. Ama oyunun gidişi Montella’yı haklı çıkardı. Savunmada oldukça etkili olan Samet ve Abdülkerim ikilisi önlerinde sürekli koşan ve top isteyen Ferdi, Orkun, Kenan ve Arda’yı bulunca seyir zevki daha da arttı.

Ay-yıldızlılar, maçı ne kadar istediğini ilk dakikalarda rakibe kabul ettirdi. Üst üste pozisyonlar, direkten dönen şutlar golün sinyalcisi oldu. Maç boyu 22 şut, milli takımın hücum gücünü gösterdi. Ferdi’nin asisti, Mert Müldür’ün jeneriklik golü sonrası Gürcistan, daha fazla kalemizde görünse de sahadaki Arda Güler’in varlığı galibiyet için kimseyi kuşkuya düşürmedi. Turnuva’nın en şık gollerinden birine imza atan Mert Müldür’e eski takım arkadaşı Arda Güler’den yanıt daha şık bir golle oldu. Real Madrid teknik direktörü Ancelotti ve Arda’nın ‘’abi’’ dediği takım arkadaşları bu golü ve galibiyeti sosyal medyada paylaşıp bizi daha da keyiflendirdiler. Kerem’in golünde de yedek kulübesinin Kerem’le birlikte koşması, takımın ne kadar kenetlendiğini izletti.

Şampiyonluk adayı takımların ilk hafta maçlarını da izledikten sonra Avrupa basınında bir çok yorumcunun ortak görüşü en renkli ve heyecanlı maçın Türkiye-Gürcistan maçı olduğuydu.

Şimdi grubun final maçı niteliğindeki Portekiz maçına odaklanma zamanı. Çekya karşısında %73 topla oynama başarısı gösteren Portekiz, uzatmalarda galibiyete ulaştı. Türkiye-Portekiz maçı, hücumu ve topla oynamayı seven iki ekibin maçı olacak, bu durumda da savunmalara daha çok iş düşecek. Montella, bu karşılaşmaya daha savunma yönü yüksek bir ekiple çıkar diye tahmin ediyorum. Beraberliğe hayır demeyeceğimiz bir maça çıkacağız.

Dortmun’da Signal İduna Park’ı adeta Atatürk Olimpiyat stadyumuna çeviren Türk futbolseveler, cumartesi günü 19.00’daki Portekiz maçında yine keyifli bir maça tanıklık edecek.