Futbolseverlerin merakla beklediği Süper Ligde 2024-2025 sezonu başlıyor.

Yeni seçilen federasyon yönetiminde tüm takımların beklediği adalet kavramı içinde bir futbol sezonunda ilk düdük çalacak. Geçen sezon yaşanan faciaların bu yıl gerçekleşmemesi de herkesin ortak dileği. Hakemin dövülmediği, kurulların ve atamaların adaletli olduğu, takımların sahadan çekilmeye zorlanmadığı ve futbolun gerçekten sahada oynanan bir oyun olduğunu hatırlatmak gerekir.

Ama yine de bize has ilginçliklerle sezona giriyoruz. Son beş yılda ligdeki takım sayıları sırasıyla şöyle: 21, 20, 19, 20 ve şimdi yine 19. Yani 18 takım bu hafta sonu sezona başlarken Kayserispor, bir hafta bekleyecek. Sezonun son haftalarına girerken bay geçme hakkını ilk haftalarda kullanan ekiplere avantaj sağlayacağı kesin.

Futbolun gelenekleri, çoğunlukla değişmez. Stadyumlar, taraftarın tutkusu, organizasyonun standartları ve verilen kupaların gelenekselliği ülkelerin futbol kimliğini yansıtır. Futbolda söz sahibi ülkelerin bu saydığım kriterlerdeki geleneklerini hatırlayın. Ama biz neredeyse her yıl yeni bir kupa tasarlıyoruz, bu yılı da es geçmedik ve Süper Lig şampiyonluk kupası tanıtıldı.

Gelelim saha içine. Geçen sezon şampiyonu Galatasaray, sezona girerken hazır bir görüntü çizmedi ve hala kadro oluşumunda zamana ihtiyaç var. Okan Buruk üstünü kapatmaya çalışsa da bazı oyuncuların takım içindeki mutsuzluğu dikkat çekiyor.

Mourınho ile sezona giren ve ön elemelerde resmi maçlara çıkan Fenerbahçe’de ise orta saha bilinmezliği taraftarı kuşkuya itiyor. Ferdi ve İrfan Can’ın transfer söylentileri de gerçeğe dönerse Fenerbahçe’nin takım olması için birkaç ey beklemek gerekecek.

Süper Kupada gövde gösterisi yapan Beşiktaş, taraftarına geçen yılı unutturmak istiyor. İmmobile ve Rafa Silva gibi isimler sahada olunca takım kimliği de değişmiş durumda.

Sezon uzun olduğu için her takımı ayrıntılı analiz etme şansımız olacak. İlk haftadan tahminde bulunmak zor ama 6-7 hafta geçtikten sonra ve transfer sezonu kapanınca daha net fikirlere sahip olmak mümkün.

Ligin yenileri Eyüpspor, Bodrumspor ve Göztepe’nin de renk katacağı 2024-2025 sezonunda tüm ekiplere ve futbolun yöneticilerine başarılar. Dilerim futbolun bir eğlence olduğunu unutmadan sezonu bitiririz.