Süper Ligin 37. Haftası son maçında ezeli rakibini 1-0 mağlup eden Fenerbahçe, şampiyonluk yarışını son haftaya taşımayı başardı.

Son yıllarda her derbide olduğu gibi yine sahada futbol adına konuşulacak pozisyon veya teknik taktik yoktu. İlk yarıdaki maçla birlikte iki takımın kaleyi bulan şu sayısının sadece bir olması sahadaki oyunu en iyi anlatan istatistik. 

Türkiye’nin en önemli derbisi Fenerbahçe-Galatasaray maçlarının son haftalara denk gelmesi fikstür çekimi sırasındaki bir tesadüf değil. Rekabetin daha da kızıştığı bir dönemde oynatmak, fikstür öncesi derbileri manuel olarak son haftalara atmak tamamen federasyonun işi. Oysaki Fenerbahçe-Galatasaray derbileri daha erken haftalarda oynansa sahada daha güzel futbol izleme ihtimalimiz yüksek.

Son haftaya rakibinin altı puan gerisinde giren ve maçı kazanan Fenerbahçe, camia olarak çok gergin. Bunun sebebi ise son yıllarda yaşadıkları şanssızlıklar ve haksızlıklar. Bu sezonun özelinde çok iyi başladıkları 10 maçlık galibiyet serisi, farklı kazanılan maçlar, Konferans ligindeki güzel oyun ve skorlar alan sarı-lacivertliler, takvim daralınca bu istikrarı sürdüremedi. Sezonun rakip ceza alanında topla oynama sayısı rekorunun kırıldığı Samsunspor maçında alınan beraberlik, Sivas ve Konya maçlarındaki puan kayıpları, bu arada Galatasaray’ın galibiyet serisi, Fenerbahçe’nin şampiyonluk şansını her hafta zora sokmasına neden oldu. Ama sarı-lacivertlileri bu kadar gergin ve haksızlığa uğramış psikolojisine sokan sadece saha sonuçları olmadı. Trabzon’da yaşananlar, rakibin maçlarındaki hakem hataları, Süper kupa finalindeki tuhaflıklar, Fenerbahçe’yi ligden çekilme kongresine kadar götürdü.

Ligin son haftasında Fenerbahçe, İstanbulspor ile karşılaşacak. Galatasaray ise Konyaspor deplasmanına çıkacak. Bu maçta her iki takıma da beraberlik yetecek. Konyasporlu futbolcuların kulakları da Hatay ve Ankaragücü’nün maçlarında olacak.

Beş haftadır galibiyete hasret kalan Ankaragücü, ligde kalabilmek için Trabzonspor deplasmanında kazanmak zorunda olduğu bir maça çıkacak. Hatayspor’un Çaykur Rize karşısında kazanma ihtimalinin yüksek olduğunu düşünürsek, Ankaragücü için kazanmaktan başka çare kalmayacak.