Süper Lig’de beşinci hafta geride kaldı ve tüm gözler altıncı haftaya, cumartesi gününe çevrildi. Dev derbide Fenerbahçe ile Galatasaray, Kadıköy’de kozlarını paylaşacak. Öncelikle iki takımın son maçlarına ve performanslarına göz atalım.

Ezeli rakibini ağırlayacak Fenerbahçe, Kasımpaşa deplasmanında rölanti bir oyunla kazandı desek haksız olmayız. 2-0’a kadar rakibine pozisyon vermeyen Fenerbahçe maçın geride kalan kısmında oyunu geride kabul etti ve zorlanmadan kazandı. Teknik direktör Mourınho, sonucu beğendiğini ancak oyundan memnun olmadığını açıkladı.  Klasik bir Mourınho takımı olma yolunda ilerleyen sarı-lacivertliler, defans güvenliğini hemen her maçta ortaya koyuyor. Öndeki usta ayaklarla sonuca da giden Fenerbahçe’de sorun ikinci yarılarda başlıyor. Göztepe maçında olduğu gibi rakibin baskısını geride kabul edince skorda her ana yakalanma tehlikesi yaşıyor. Fred ve İsmail ikilisine ileri uç oyunculardan daha fazla destek gelirse sarı-lacivertliler galibiyete daha rahat uzanır. Yeni transfer Amrabat da bu açıdan önemli bir isim olarak görünüyor.

Mourınho’nun derbiye nasıl bir onbirle çıkacağı da merak konusu. Taraftarın ilk onbirde görmeyi beklediği isim En Nesryi, Dzeko’nun verdiği katkıya henüz ulaşamamış durumda. Derbilerde açık alanı iyi kullanacak İrfan Can Kahveci ve Maximin Kadıköy’de tehlike yaratacak iki isim olarak dikkat çekiyor. Ligde 32 maçtır kaybetmeyen Fenerbahçe’nin derbide daha gergin ve diken üstünde olacağını düşünüyorum

Son şampiyon Galatasaray ise transfer sezonunun son günlerini hareketli geçirdikten sonra çıktığı ilk maçında Çaykur Rizespor’u farklı mağlup ederek, Kadıköy öncesi moral depoladı. Sarı-kırmızılı takımda öncelikle Nijerya’lı golcü Osimhen’e dikkat çekmek lazım. Hücumun her anında oyunun içinde olan Osimhen, bu ligin çok üzerinde bir isim olduğunu ilk maçında gösterdi. Bir golcü ne yapması gerekiyorsa tüm özelliklere sahip olan Osimhen, birçok maçı tek başına çevirecek bir potansiyele sahip. Teknik direktör Okan Buruk ise İcardi’nin sakatlığı sonrası nasıl bir düzenle maça çıkacağı ise merak konusu. Çünkü sarı-kırmızılıların kadro yapısı çift forvet oynamaya uygun değil. Bir diğer yeni transfer Jakobs da ilk maçında göz dolduran isimlerdendi. Ligde henüz puan kaybetmeyen ve derbiye daha rahat çıkacak olan Galatasaray, Fenerbahçe’yi ilk yarıda durdurabilirse puanla dönecek kaliteye sahip.

Dilerim ger geçen gün gerilen Türk futbolu için cumartesi akşamı bir futbol şöleni yaşanır ve ligin geri kalanı için yeni krizlere yol açmaz…