Ankara Kulübü Derneği Çankaya Şube Seymenleri, Mamak Kıbrıs Köyü Derneği'nde sürdürülen Seymen çalışmasına katılarak, destek verdi.

Ankara Kulübü Derneği Çankaya Şube Temsilcisi Halil Bahadır Saka, "Çankaya Şube Seymenlerimiz; Sadullah Albunar ve Hasan Bağ'ın özverili, gayretli ve örnek gösterilecek çalışma-eğitimleri ile Mamak Kıbrıs Köyü'nde geleceğin Seymenleri yetişiyor." dedi.

I M G 0880

Saka, "Ankara Kulübü Derneği, 1925 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün '27 Aralık ruhunu ve Seymenlik geleneğini yaşatın' talimatıyla kurulmuş, Ankara'nın en büyük sivil temsilcisidir. Derneğimiz, kurulduğu günden bu yana amacına ve temel ilkelerine uygun olarak Seymenlik geleneği başta olmak üzere Ankara'nın tarihi kültürel değerlerini yaşatma ve gelecek kuşaklara aktarma adına faaliyetlerini sürdürmektedir. Çoğalarak, büyüyerek yolumuza devam ediyoruz. Çankaya şube olarak, Seymenlik geleneğini geleceğe taşıyacak çocuklar, gençler ve yetişkinler için Seymen eğitimlerimiz hız kesmeden devam ediyor. Bu anlamda Çankaya Şube Seymenlerimizden Sadullah Albunar ile Hasan Bağ yönetiminde Kıbrıs Köyü'nde de Seymen eğitimlerimiz sürüyor. Bugün geleceğimizin umudu küçük Seymenlerimizle burada buluştuk. Gördük ki okullar kapalı olmasına rağmen çocuklarımız büyük bir istekle Seymen eğitimlerine devam ediyor. Çocuklarımızla gurur duyarken, eğitimlere babalarının da katıldığını görmekten büyük memnuniyet duyduk. Buradan yetişen çocuklarımızın gelecekte birer Ankara Seymeni olarak, tarihi kültürel mirasımıza sahip çıkacaklarına inanıyorum. Kıbrıs Köyü'nde anlamlı ve takdire değer bir çalışma gerçekleştiren ve geleceğe umutla bakmamızı sağlayan Sadullah Albunar ile Hasan Bağ Seymenimiz ile beraberindeki tüm Seymenlerimize teşekkür ediyoruz." diye konuştu.  

I M G 0923

'SEYMENLİK GELENEĞİ VAR OLMAYA DEVAM EDECEK'

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden öğrencilere kıyafet desteği! Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden öğrencilere kıyafet desteği!

Ankara Kulübü Derneği Çankaya Şube Seymeni Sadullah Albunar da "Çankaya Şube Temsilcimiz Halil Bahadır Saka ile eğitmen Turhan Temur'un öncülüğünde Kıbrıs Köyü'nde Seymen çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Mamak'ta ilköğretim okullarındaki Seymen çalışmalarımıza yaz tatili olduğu için ara verdik ama yaz dönemi çalışmamız okul dışında Kıbrıs Köyü Derneği'nde devam ediyor. Tatilde olmasına rağmen çok sayıda çocuğumuz çalışmalara katılıyor. Hatta babalar bile çalışmalara katılmaya başladı. Kıbrıs Köyü'nde büyük bir potansiyel, istek var. Seymen çalışmalarımız hem çocuklar için hem de yetişkinler için devam edecek. Büyük bir özveriyle gerçekleşen çalışmalar neticesinde buralardan yetişen çocuklarımız sayesinde Seymenlik geleneği var olmaya devam edecek. Destekleriyle yanımızda olan Ankara Kulübü Genel Merkezimize ve Çankaya Şubemize ve emek veren tüm  Seymenlerimize, herkese teşekkür ediyorum. Bugün burada bizlerle birlikte olan ve destek veren Çankaya Şube Seymenlerimize de ayrıca şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Haber Merkezi