Fast-food markası McDonald’s hamburgerlerinde tespit edilen E. Coli bakterisi 49 kişiyi hastanelik etti, 1 kişi hayatını kaybetti.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nin (CDC) açıklamasına göre ünlü restoran zinciri bazı eyaletlerde bu hamburgerler için kullanılan malzemeleri satıştan kaldırdı. McDonald’s’tan hamburger yediği için 49 kişi rahatsızlandı. Vakaların çoğu batı ve orta batı eyaletlerinde görüldü. 10 kişi hastaneye kaldırıldı, bir kişiyse öldü.

SOĞANLARDAN ŞÜPHELENİLİYOR

Henüz hangi gıdanın bulaşmaya neden olduğu tam olarak belirlenmedi. Burgerlerde kullanılan dilimlenmiş soğanlardan şüpheleniliyor. Bu soğanların başka işletmelere satılıp satılmadığı da araştırılıyor.

Akıllı mercekle gözlüklere veda! Akıllı mercekle gözlüklere veda!

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA GELDİ

McDonald’s açıklamasında dilimlenmiş soğanların tek bir tedarikçi tarafından sağlandığını ve belirli dağıtım merkezlerine gönderildiğini bildirdi. Şirket, bu ürünün tedarikten çekildiğini ve bazı eyaletlerde sandviçin menüden geçici olarak kaldırıldığını açıkladı. “Gıda güvenliğini son derece ciddiye alıyoruz” ifadelerine yer veren McDonald’s bu kararın doğru bir adım olduğunu vurguladı.

Mcdonalds-1

 PEKİ E. COLİ BAKTERİSİ NEDİR?

E. Coli, insan ve hayvanların bağırsaklarında yaşayan bir bakteri grubudur. Bakteriler, bazı durumlarda toksin üreterek ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Enfeksiyon belirtileri arasında şiddetli ve kanlı ishal, karın krampları, kusma ve ateş yer alır. Semptomlar, bakteriye maruz kaldıktan birkaç gün sonra ortaya çıkar.

Muhabir: Buse Sarı