Sivas Katliamı'nda hayatını kaybeden Metin Altıok'un hayatı araştırılıyor. Peki, Metin Altıok kimdir? Metin Altıok nereli? Metin Altıok neden öldü? İşte detaylar...

Metin Altıok

Kerem Kupacı kimdir? Kerem Kupacı kimdir?

METİN ALTIOK KİMDİR?

Metin Altıok, 14 Mart 1940'ta İzmir'de doğmuş ve 9 Temmuz 1993'te, Sivas Katliamı'nda aldığı yaralar sonucu hayatını kaybetmiş olan bir Türk şair, yazar ve öğretmendir. Altıok, özellikle lirik şiirleriyle tanınan önemli bir edebiyatçıdır.

Metin Altıok, İzmir Atatürk Lisesi'ni bitirdikten sonra Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Felsefe Bölümü'nden mezun oldu. Bir süre liselerde felsefe öğretmenliği yaptı. Sanat ve edebiyatla yakından ilgilenen Altıok, ilk şiirlerini 1970'lerde yayımlamaya başladı ve kısa sürede edebiyat çevrelerinde tanındı.

Altıok'un şiirlerinde, insanın varoluşu, yalnızlık, ölüm ve aşk gibi temalar sıklıkla işlenmiştir. Onun şiirleri, derin bir duygusal yoğunluk ve düşünsel derinlik taşımasıyla bilinir. Yayınlanmış birçok şiir kitabı bulunmaktadır.

Metin Altıok, 1993 yılında Pir Sultan Abdal Şenlikleri'ne katılmak üzere Sivas'a gitmiş ve Madımak Oteli'nde kalmaktaydı. 2 Temmuz'da otelde çıkan yangında ağır yaralanmış ve bir hafta sonra, 9 Temmuz 1993'te, hastanede hayatını kaybetmiştir. Bu trajik olay, Türkiye'nin hafızasında derin bir yara bırakmış ve Altıok'un ölümü edebiyat dünyası için büyük bir kayıp olmuştur.

Kaynak: Haber Merkezi