Fransa'nın başkenti Paris'teki Stade de France'ta atletizm kadınlar sırıkla atlamanın finalleri gerçekleştirildi. Avustralyalı Nina Kennedy, 4.90'lık derecesiyle altın madalyaya uzanırken, ABD'li Katie Moon 4.85'le gümüş, Kanadalı Alysha Newman aynı dereceyle bronz madalya elde etti. Peki, Nina Kennedy kimdir?

NİNA KENNEDY KİMDİR?

Nina2

Nina Kennedy 5 Nisan 1997 sırıkla atlamada ulusal rekoru elinde tutan Avustralyalı bir atlettir .  2024 Yaz Olimpiyatları'nda , 2023 Dünya Atletizm Şampiyonası'nda ve 2022 Milletler Topluluğu Oyunları'nda altın madalya kazandı.

KARİYER HAYATI NASIL BAŞLADI?

Kennedy, Perth'in üç saat güneyindeki Busselton'da doğdu . Ailesi Perth'e taşındı ve ilkokulu orada tamamladı. Ortaokulu PLC Perth'de okudu . 11 yaşındayken ilk kulübü olan Perry Lakes Little Athletics'e katıldı .

Nina4

Kennedy, bir sırıkla atlama antrenörünün bir atletizm müsabakasında yeteneğini keşfetmesinin ardından bir yıl sonra sırıkla atlamaya başladı. 2012'de, 14 yaşındayken Kennedy, 4.10 m'lik kişisel en iyi derecesiyle Avustralya kıdemli sırıkla atlama şampiyonasında ikinci oldu.

Nina6

Bir yıl sonra 4.31 m'lik en iyi derecesini yaptı ve IAAF Dünya Gençler (U18) Şampiyonası'nda beşinci oldu. 2014 IAAF Dünya Gençler Şampiyonası'nda 4.40 m'lik kişisel en iyi derecesini yaptı ve madalyayı kıl payı kaçırdı ve dördüncü oldu. 

Nina3

Kennedy, 2022 Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 4,80 m'lik bir atlama ile bronz madalya kazandı. Bu atlama Kennedy'nin, Alana Boyd'un Pekin'de düzenlenen 2015 Dünya Atletizm Şampiyonası'nda elde ettiği 4,60 m'lik atlayışı geride bırakarak, Dünya Atletizm Şampiyonası'nda bir Avustralyalı tarafından elde edilen en yüksek atlayışı elde etmesini sağladı . Sonraki ay, 2022 Milletler Topluluğu Oyunları'nda Kennedy, 4,60 m'lik bir atlama ile altın madalya kazandı. 

Nina

Kennedy, 2023 Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 4.90 m'lik atlayışıyla altın madalya kazandı ve bu madalyayı Amerikalı atlet Katie Moon ile paylaştı.

Nina5

Hasan Ali Kaldırım kimdir? Hasan Ali Kaldırım kaç yaşında? Hasan Ali Kaldırım kimdir? Hasan Ali Kaldırım kaç yaşında?

Son olarak Avustralyalı Nina Kennedy, 4.90'lık derecesiyle altın madalyaya uzanırken, ABD'li Katie Moon 4.85'le gümüş, Kanadalı Alysha Newman aynı dereceyle bronz madalya elde etti.

Kaynak: Haber Merkezi