Paramedik, acil sağlık hizmetlerinde görev alan ve tıbbi müdahaleleri olay yerinde yapan sağlık profesyonelleridir. Genellikle ambulanslarda görev yaparlar ve acil durumlarda hasta veya yaralılara ilk müdahaleyi gerçekleştirirler. Paramedikler, hastaları en yakın sağlık kuruluşuna sevk edene kadar hayati destek sağlayarak, kişinin yaşamını tehlikeye sokabilecek durumların önüne geçerler.

Paramedik taban puanları 2024! Paramedik başarı sıralaması 2024! Paramedik Kontenjan! Paramedik taban puanları 2024! Paramedik başarı sıralaması 2024! Paramedik Kontenjan!

Paramedik Nedir

Paramediklerin Görevleri Nelerdir?

Acil Müdahale: Trafik kazaları, kalp krizi, yaralanmalar gibi acil durumlarda olay yerine ilk ulaşan ekip arasında bulunurlar.

İlk Yardım ve Tıbbi Müdahale: Hastanın durumunu değerlendirir, ilk yardımı yapar ve gerekli durumlarda kalp masajı, suni teneffüs gibi hayati müdahalelerde bulunurlar.

Hastaların Taşınması: Hastaların güvenli bir şekilde ambulansa alınmasını ve sağlık kuruluşuna sevk edilmesini sağlarlar.

Çağatay Ulusoy rekor anlaşmaya imza attı! Çağatay Ulusoy rekor anlaşmaya imza attı!

İlaç Uygulaması: Doktor talimatıyla belirli ilaçları uygulayabilirler.

Tıbbi Ekipman Kullanımı: Ambulans içindeki defibrilatör, oksijen tüpü gibi ekipmanları kullanarak hastalara müdahale ederler.

Paramedikler, hızlı karar verme yeteneği, stres altında sakin kalabilme ve sağlık bilgisine sahip olma gibi özelliklere sahip olmalıdır. Acil sağlık hizmetlerinde kritik bir rol oynayan paramedikler, insan hayatını kurtarmada önemli bir görev üstlenirler.

Kaynak: Haber Merkezi