Rusya'da, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in halkı kameralarla izlediği iddialarının ardından bazı vatandaşlar, bu duruma tepki olarak sokağa beyaz maskelerle çıkmaya başladı. Beyaz maskeli protestolar, hükümetin yeni nesil yüz tanıma teknolojisine karşı bir sivil itaatsizlik eylemi olarak dikkat çekiyor.

Cem Garipoğlu'nun Mezarı canlı yayında açılıyor Cem Garipoğlu'nun Mezarı canlı yayında açılıyor

Beyaz Maskeli Protestolar

Rusya'nın sokakları, halkın Putin yönetiminin izleme politikalarına karşı koyduğu yeni bir protesto biçimiyle çalkalanıyor. "Beyaz maskeli" eylemciler, sivil itaatsizlik gösterileri düzenleyerek hükümetin artırdığı kameralarla izlenme konusundaki rahatsızlıklarını dile getiriyor.

Beyaz Maske

Yüz Tanıma Teknolojisine Tepki

Beyaz maskelerin, hükümetin yüz tanıma teknolojilerine yönelik bir protesto olarak ortaya çıktığı düşünülüyor. Protestocular, kameraların kendilerini izlediği hissini bertaraf etmek ve bu uygulamayı eleştirmek amacıyla sokaklara çıkıyor.

Siber Zorbalık1

Sosyal medyada yayılan görüntüler, bu protestoların geniş bir kitleye ulaştığını gösteriyor. Bir cep telefonu kamerasıyla kaydedilen videolar, beyaz maskelerle sokağa çıkan Rus vatandaşlarını ve hatta bisiklete binen bir sporcunun da maskeli görüntüsünü içeriyor. Bu eylemler, dünya gündeminde de yankı bulmuş durumda.

Putin-3

Putin’in yönetimindeki kameralarla izlenme iddiaları, halk arasında endişe yaratırken, birçok kişi bu duruma karşı aktif bir şekilde tepki vermeye başladı. Beyaz maskeler, bu tepkilerin sembolü haline gelmiş durumda.

Kaynak: Haber Merkezi