Ordu Aybastı’da bir restoranda yaşanan olayda, Cumhuriyet Savcısı Mücahid Şamil Koca, mekânın dolu olması nedeniyle sinirlenerek çalışanlarla tartıştı ve sonrasında 15 kişiyi gözaltına aldırdı. Savcının, olay sırasında mekânın sahiplerine sert ifadeler kullandığı ve gözaltı işlemi başlattığı bildirildi.

Ancak olayın ardından çıkan görüntüler, olayın seyrini değiştirdi.

Savcı Mücahid Şamil Koca Kimdir?

Adı: Mücahid Şamil Koca

Görevi: Cumhuriyet Savcısı

Çalıştığı Adliye: Ordu Ünye Adliyesi

Mücahid Şamil Koca (4)

Savcı Mücahid Şamil Koca Nereli?

Doğum Yeri: Savcı Mücahid Şamil Koca nereli olduğu ile ilgili bir bilgi bulunmamaktadır. 

Savcı Mücahid Şamil Koca Mesleği Nedir?

Meslek: Cumhuriyet Savcısı

Görev Yeri: Ordu Ünye Adliyesi

Mücahid Şamil Koca (2)

Savcı Mücahid Şamil Koca Evli mi?

Evet, evlidir. Olay günü ailesiyle birlikte yemek için gittiği mekânda bulunuyordu.

Mücahid Şamil Koca (1)

Savcı Mücahid Şamil Koca Olayı Nedir?

Mücahid Şamil Koca, Ordu Aybastı’daki Güleç Izgara adlı mekâna yemek için gitti. Mekânın dolu olması nedeniyle, kendisine yarım saat sonra gelmesi önerildi. Savcı Koca, mekândan ayrıldıktan sonra 45 dakika sonra geri döndü. Yine yer bulamayan savcı, çalışanlarla tartışmaya başladı. Çalışanlar, mekânın yoğun olduğunu ve bir saat sonra yer olacağını söyledi. Tartışmanın büyümesiyle, savcının mekânın sahibine yönelik bazı sert ifadeler kullandığı iddia edildi. Savcı, jandarmayı çağırarak mekânın sahipleri ve çalışanları dahil 15 kişiyi gözaltına aldırdı. Gözaltına alınanlardan 12’si serbest bırakıldı, 3 kişinin ise adliyedeki işlemleri devam ediyor.

G U O Sba C W E A Airj7

Ancak olayın ardından çıkan görüntüler, olayın seyrini değiştirdi. Yeni ortaya çıkan görüntülerde, restoran çalışanlarının ve sahibinin savcıya ve ailesine karşı şiddet uyguladığı gözüküyor. Hatta savcının bebeği saldırı sonucu yaralanıyor. 

İşte olayla ilgili ifade tutanağı.

G U O Sba D Wg A Ajt Z ZG U O Sb Z7 X A A A W N Y

Olay, sosyal medyada ve kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Savcının mekânda yaşanan tartışma ve gözaltı uygulamaları, hukuk ve etik açısından tartışmalara neden oldu.

Kaynak: Haber Merkezi