Sincan Belediyesi, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde eğitim desteğini sürdürerek, ihtiyaç sahibi 8 bin 290 öğrenciye kırtasiye yardımı yaptı. Sosyal Destek Kartı aracılığıyla ailelere sunulan bu yardım, öğrencilerin okul masraflarını karşılamalarına yardımcı olacak. Başkan Murat Ercan’ın öncülüğünde gerçekleştirilen bu destekle, eğitimde fırsat eşitliği sağlanarak dar gelirli ailelerin yükü hafifletildi.

Sincan Belediyesi ihtiyaç sahibi çocukların eğitimine katkıda bulunmayı sürdürüyor. Pazartesi günü ders başı yapacak öğrencilerin okul masrafına destek olmak amacıyla Yarım Elma Hayır Çarşısı üzerinden yardımlar devam ederken, Sosyal Destek Kartı üzerinden de yardım yapıldı.

Dar gelirli ailelerin sosyal destek kartına yüklenen para ile 8 Bin 290 öğrenciye kardeş sayısına göre değişen ve 2000 TL ‘ye varan kırtasiye desteği verildi. 

Veliler sosyal destek kartı ile istedikleri yerden alışveriş yapıp çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayabilecek.

Sincan’da Babam Geri Döndü oyunu seyirciyle buluştu Sincan’da Babam Geri Döndü oyunu seyirciyle buluştu

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan öğrencilere başarılar dileyerek, “Yeni eğitim öğretim yılında 8 bin 290 öğrencimize kırtasiye yardımında bulunuyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerimizin her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bu eğitim öğretim döneminin öğrencilerimize ve öğretmenlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi