Eğitim

YKS ek tercihleri ne zaman açıklanacak?

YK ek yerleştirme tercih işlemleri 6-11 Eylül 2024 tarihleri arasında alındı. İlk aşamada herhangi bir programa yerleşemeyen adaylar, ikinci kez listelerini doldurup ÖSYM'ye gönderdi. Şimdi ise gözler sonuç aşamasında Peki, YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, detaylar...

Abone Ol

2024 YKS ek yerleştirme tercih işlemleri için verilen süre sona erdi. ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuz doğrultusunda adaylar, YKS ek tercihlerini 6-11 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirdi. Gözler ÖSYM'den gelecek açıklamada. Peki, 2024 YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

2024 YKS EK TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS ek tercih sonuçları için tarih araştırmaları başladı. Ancak YKS ek yerleştirme sonuç tarihi ile ilgili henüz bir açıklama gelmedi.

Ancak geçtiğimiz yıl YKS ek tercih işlemleri 12-17 Eylül tarihleri arasında yapılmış, sonuçlar ise 25 Eylül'de açıklanmıştı.

YKS ek tercih sonuçlarının eylül ayının son haftasında açıklanması bekleniyor.

YKS EK TERCİH SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Adaylar, ek yerleştirme sonuçlarına ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecek.

Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

YKS TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

YKS EK TERCİH KAYITLARI NE ZAMAN?

YKS ek yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri başlayacak.

Ancak YKS ek tercih kayıt ve elektronik kayıt tarihleri henüz belli olmadı.

Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye süresi içinde başvurmaları gerekmektedir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan tarihe ve ilgili belgelere göre işlem yapacaktır.