AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu sosyal medyada gündem oldu. Peki, Zehra Taşkesenlioğlu kimdir? Zehra Taşkesenlioğlu kaç yaşında, nereli? Zehra Taşkesenlioğlu'nun serveti ne kadar? Zehra Taşkesenlioğlu'nun eşi kimdir? Zehra Taşkesenlioğlu hangi görevlerde bulunudu? İşte detaylar..

Zehra Taşkesenlioğlu Kimdir

ZEHRA TAŞKESENLİOĞLU KİMDİR?

Zehra Taşkesenlioğlu, 1972 yılında Mazhar ve Saide Taşkesenlioğlu çiftinin çocuğu olarak Erzurum'da doğdu. İlk ve orta eğitimini Erzurum'da tamamladı. 1995 yılında Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun oldu. Marmara Üniversitesinde iktisat, Bahçeşehir Üniversitesinde Avrupa Birliği ilişkileri alanında yüksek lisans çalışmalarını tamamladı.

1995 yılında Refah Partisinde il kadın kolları başkanı görevinde bulundu. 2015 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi listesinden Erzurum milletvekili seçildi; 25, 26 ve 27. dönemde milletvekilliği yaptı. 2023 genel seçimlerinde aday gösterilmedi.

Zehra Taşkesenlioğlu Eşi

Eylül Lize Kandemir kimdir? Eylül Lize Kandemir kimdir?

ZEHRA TAŞKESENLİOĞLU'NUN EŞİ KİMDİR?

Zehra Taşkesenlioğlu, Prof. Dr. Ünsal Ban ile 28 Nisan 2019 tarihinde evlendi; nikaha Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Başbakan Binali Yıldırım, bakanlar, Erzurum milletvekilleri ve çok sayıda bürokrat katıldı. Taşkesenlioğu'nun Ağustos 2022'de eşine açtığı boşanma davasında yüksek miktarda tazminat istemi olduğunun basına yansıması sonrasında, boşanmaya ilişkin yayın yasağı getirildi.

Kaynak: Haber Merkezi