Ankara Haberleri

Altındağ'da Çölyak Hastalarına Ücretsiz Gıda Yardımı

Altındağ Belediyesi, çölyak hastalarına gıda desteği sağlıyor. 2024’te 250 aileye glüten içermeyen gıda kolisi yardımı yapıldı.

Abone Ol

Altındağ Belediyesi, sosyal belediyecilik alanında önemli çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki’nin talimatlarıyla Altındağ’da ikamet eden çölyak hastalarına ücretsiz gıda desteği sağlanıyor. Bu kapsamda; 2024 yılının ilk 10 ayında, 250 ihtiyaç sahibi aileye, 400’e yakın glüten içermeyen gıda kolisi yardımı yapıldı.

Altındağ Belediyesi çölyak hastalarının da yanında… Ömür boyu glütensiz gıdalarla beslenmek zorunda olan çölyak hastalarının sesine kulak veren Altındağ Belediyesi, 250 ihtiyaç sahibi aileye, 400’e yakın glüten içermeyen gıda kolisi yardımı yaptı. Altındağ'da ikamet eden, çölyak hastalığı bulunan ve raporla belgeleyen ihtiyaç sahibi vatandaşların faydalandığı gıda desteği, hasta ve hasta yakınlarının yüzünü güldürdü.

“İHTİYAÇ DUYULAN HER ALANDA VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ…”

İhtiyaç duyulan her alanda Altındağlı vatandaşların yanında olduklarını belirten Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki,  “Çölyak buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan gluten isimli maddeye vücut bağışıklık sistemi tarafından verilen tepki sonucu ortaya çıkan bir hastalık ve maalesef dünyada her 70 insandan birinde görülecek kadar yaygın bir hastalık… Hastalığa son veren bir tedavi yok, ancak uygulanan bir diyetle iyileşme sağlanabiliyor. Çölyak hastalığının tedavisinde tek seçenek gluten içeren yiyeceklerin hayattan tamamen çıkarılmasıdır. Bu diyetin ise ömür boyu yapılması lazım… Bu da pek çok hasta ve hasta yakını için ciddi maliyet demek…” dedi.

Başkan Tiryaki “Altındağ Belediyesi olarak ilçemizde ikamet eden ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek olmak amacıyla glütensiz gıda desteği veriyoruz. İhtiyaç sahibi olup çölyak hastalığını raporla belgeleyen Altındağlı vatandaşlarımız yardımdan faydalanabilir. Vatandaşlarımızın bir telefon kadar uzağındayız.” ifadelerini kullandı.