Altındağ’dan Kreş Öğretmenlerine İş Sağlığı Semineri Altındağ’dan Kreş Öğretmenlerine İş Sağlığı Semineri

Mamak Belediyesi, kadın üreticilere yönelik desteğini sürdürmek amacıyla Kızılca Köyü’nde “Üretici Kadın Odaklı Kırsal Kalkınma Toplantısı” düzenledi. Toplantıya Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Emre, Mamak Belediye Başkanı Danışmanı İsmail Gençkurt, Kırsal Hizmetler Müdürü Mehmet Murat Erten, Belediye Meclis Üyeleri Melike Üçgül Yalçın ve Ali Deniz’in yanı sıra mahalle muhtarları da katıldı.

Whatsapp Image 2024 09 04 At 18.01.48 (1)

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kırsal Hizmetler Müdürü Mehmet Murat Erten, “Kırsal mahallelerde üretime katkı sunan kadınlarımızın emeklerinin karşılığını alabilmeleri için toplandık” dedi. Erten, kadınların Türk tarımı için vazgeçilmez bir mihenk taşı olduğunu belirterek, “Siz kıymetli emekçi kadınlarımızın ürettikleri ürünleri markalaştırması ve pazar bulabilmesi için çalışmak bizim asli görevimizdir” ifadelerini kullandı. Ayrıca, Mamak’ın ve ülkenin geleceğinin azimle çalışan kadınlarla daha parlak olacağını vurguladı.

Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Emre ise, toplantının açılışında, kadın üreticilerle bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, Mamak Belediyesi’nin kadın emeğinin değerini bildiğini ve bu konuda her zaman destek sağlayacağını belirtti. Emre, “Daha güçlü bir Mamak ve daha üretken bir toplum yaratma yolunda önemli adımlar atacağız” dedi.

Toplantıda, üretici kadınlar taleplerini iletti. Kızılca Köyü sakini Satı Gençaslan, kendi imkânlarıyla ata tohumu, turşu ve kuşburnu gibi ürünler ürettiğini ancak ürünlerini satabileceği bir pazar yerine ihtiyaç duyduğunu belirtti. Ayrıca, hayvancılık ve mantar yetiştiriciliği konularında da destek talep edildi.

Whatsapp Image 2024 09 04 At 18.01.48 (2)

Mamak Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Mehmet Murat Erten, toplantıda kadın üreticilere müjde vererek, Ekim ayında başlatmayı planladıkları “Doğa Turizmi Projesi”ni açıkladı. Kutludüğün, Kıbrıs Kanyonu, Gökçeyurt Vadisi ve Ekolojik Köy’ün pilot bölge olarak seçildiğini belirten Erten, “Mamak’ı bir cazibe merkezi haline getireceğiz” dedi.

Whatsapp Image 2024 09 04 At 18.01.54 (1)

Toplantı, kadın üreticilerin taleplerinin dinlenmesi ve çözüm önerilerinin paylaşılması açısından verimli geçti. Mamak Belediyesi, kırsal kalkınma projeleri ve kadın üreticilere destek sağlama konusundaki kararlılığını yineleyerek, bölgedeki tarımsal potansiyelin artırılması için çalışmalarını sürdüreceklerini duyurdu.

Kaynak: Haber Merkezi