Mamak Belediyesi Kırsal Hizmtler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışma üç hafta sürecek. Çalışma kapsamında Mamak Belediyesi Anaokulu öğrencileri, ekolojik yaşamı deneyimleme şansı yakalayacak.

Orman Okulu (3)

Mamak Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, yeşil bir gelecek inşa etmek adına, “Orman Okulu” projesini başlattı. Ekolojik Köy’de başlatılan okulun ilk misafirleri Mamak Belediyesi Peyami Sefa Anaokulu minikleri oldu. Yaklaşık 40 minik öğrenci, iki saat boyunca doğayla, toprakla, hayvanlarla buluştu, onlara dokundu.

Orman Okulu (2)

Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Emre’den Zabıta Müdürlüğüne Anlamlı Ziyaret Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Emre’den Zabıta Müdürlüğüne Anlamlı Ziyaret

Yeşil Bir Gelecek İnşa Edecek

Seralar, oyun alanları ve kamp alanları ile güzel bir kompleks haline getirilen Orman Okulu’nda miniklere organik üretimin nasıl yapıldığı, sıfır atığın ne olduğu uygulamalı anlatılarak ekolojik yaşam hakkında bilgi verildi, doğa sevgisi aşılandı. Minikler okulda ekmek yaptı, salça yapımını öğrendi, tohum ekti ve mevsim meyvelerini nasıl değerlendireceklerini öğrendi. Doğa içinde vakit geçiren öğrenciler, topraktan evler yaptı, oyun oynadı. Tüm faaliyetlerinde öğrencilere çevreye saygılı olmaları ve "sıfır atık" öğretildi.

Orman Okulu (1)

19 Temmuz’da Neşet Ertaş Anaokulu, 26 Temmuz’da da General Zeki Doğan Anaokulu miniklerine kapılarını açacak Orman Okulu ile çocuklara kendi beceri ve ilgilerini geliştirecek ve doğal yollarla farkındalık sahibi olmalarını sağlayacak zaman ve mekân sağlamanın yanı sıra görme, işitme, dokunma, hissetme ve duyma gibi temel duyularına derinlik kazandırılması hedefleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi