Etimesgut’ta 11-26 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 1. Uluslararası KentFest Tiyatro Festivali kapsamında, müzik yazarı ve eleştirmen Murat Meriç ile Türk yazar ve girişimci Metin Solmaz, “Meselemiz Ankara” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi. Etkinlik, Ankara’nın eğlence tarihi ve kültürel değişimleri üzerine derinlemesine bir sohbet imkanı sundu.

Thumbnail Murat Meri̇ç Meti̇n Solmaz Söyleşi̇ (2)

1. Uluslararası KentFest Tiyatro Festivali, 11-26 Ekim tarihleri arasında Etimesgut’ta sanatseverlere kapılarını açtı. Festivalin üçüncü gününde, müzik yazarı Murat Meriç ile Türk yazar ve girişimci Metin Solmaz, "Meselemiz Ankara" başlıklı bir söyleşi düzenledi. Açılış konuşmasını yapan Solmaz, etkinliğe katılanlara teşekkür ederek, Ankara’nın eğlence tarihi üzerine odaklanacaklarını belirtti.

Thumbnail Murat Meri̇ç Meti̇n Solmaz Söyleşi̇ (3)

Başkentliler Razgatlıoğlu’nu İzledi Başkentliler Razgatlıoğlu’nu İzledi

Ankara’nın Eğlence Kültürü

Solmaz, “Ankara eğlence tarihi üzerine konuşalım dedik ama konuyu daha geniş bir çerçevede ele almak zorundayız,” diyerek, şehrin kültürel dinamiklerinin önemine vurgu yaptı. Murat Meriç ise, Ankara’nın geçmişi ve mevcut durumu hakkında düşüncelerini paylaştı. “Ankara, yüzyıldır yaşayan bir şehir. Melih Gökçek döneminde birçok şey değişti, ama şimdi ufak ufak değişimin başladığını düşünüyorum,” dedi.

Thumbnail Murat Meri̇ç Meti̇n Solmaz Söyleşi̇ (5)

Umut Verici Gelişmeler

Söyleşi boyunca, son seçimlerin Ankara için umut verici gelişmelere yol açtığına dikkat çekildi. Meriç, Erdal Beşikçioğlu gibi isimlerin Ankara’ya gelmesinin, şehrin kültürel zenginliğine katkı sağlayacağını belirtti. “Ankara, uzun yıllardır kötü yönetildi ama değişim sinyalleri var,” diyerek, katılımcılara umut aşılamaya çalıştı.

Thumbnail Murat Meri̇ç Meti̇n Solmaz Söyleşi̇ (1)

Etkinlikte Katılım

“Meselemiz Ankara” söyleşisi, yaklaşık üç saat sürdü ve salondaki davetlilerin de katılımıyla keyifli bir atmosferde gerçekleşti. Katılımcılar, Ankara’nın eğlence kültürü üzerine yapılan tartışmalardan oldukça memnun kaldılar. Festival, sanatseverler için önemli bir buluşma noktası olmayı başardı.

Kaynak: Haber Merkezi