Kim kimdir?

Milli okçu Muhammed Abdullah Yıldırmış kimdir?

2024 Paris Olimpiyatları’na okçuluk takımında yer alan Muhammed Abdullah Yıldırmış hakkında araştırmalar hız kazandı. Milli okçu Muhammed Abdullah Yıldırmış kimdir? Muhammed Abdullah Yıldırmış kaç yaşında, nereli, spor kariyeri? İşte, Muhammed Abdullah Yıldırmış hakkında merak edilenler...

Abone Ol

Paris Olimpiyatları'nda ülkemizi temsil edecek olan Milli okçu  Muhammed Abdullah Yıldırmış  sporseverlerin radarında. Peki, Milli okçu  Muhammed Abdullah Yıldırmış  kimdir?  Muhammed Abdullah Yıldırmış  kaç yaşında, nereli, spor kariyeri?  İşte,  Muhammed Abdullah Yıldırmış hakkında detaylar...

MUHAMMED ABDULLAH YILDIRMIŞ KİMDİR?

Muhammed Abdullah Yıldırmış, 2003 doğumlu Türk olimpik okçudur.

Türkiye'nin başarılı okçularından Muhammed Abdullah Yıldırmış, 2024 Paris Olimpiyatları'nda ülkemizi temsil edecek. İlk kez olimpiyat deneyimi yaşayacak olan Yıldırmış, bu büyük organizasyona kota almayı başardı. 

2023 yılında Berlin'de düzenlenen Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda, Muhammed Abdullah Yıldırmış, Mete Gazoz ve Ulaş Berkim Tümer ile birlikte önemli bir başarıya imza attı. Klasik Yay Erkek Milli Takımı, Japon rakiplerine karşı 5-4 galip gelirken, Güney Koreli rakiplerine ise 6-2 mağlup oldu. Bu performanslarıyla dünya ikinciliğini elde ettiler.

Yıldırmış, Anadolu Ajansı'na verdiği röportajda, Paris Olimpiyatları'ndaki ilk deneyiminin kendisini heyecanlandırdığını ve olimpiyat madalyası kazanma hedefinin peşinde olduklarını belirtti.