Dünya genelinde artan sıcaklıklarla birlikte insanlar bu durumla başa çıkmalarına ve vücutlarını serin tutmalarına yardımcı olacak basit yol ve önlemler arıyor. İşte o önlemlerden birkaçı...

Ofiste Serinleme Yontemleri Ofix Blog 4

Esinti yaratın

Dışarıdaki hava kuru ve içerideki havadan daha soğuk olduğunda açık bir pencereye nemli çarşaf asın. Böylece dışarıdan gelen esintiler buharlaşan su tarafından soğutulur.

Perde ve güneşliğinizi kapatın

Perdeleri ve güneşlikleri evinize giren ısı miktarını yüzde 45'e kadar azaltabilir. Böylece daha serin bir ortam tesis etmiş olursunuz.

Thumbs B C D44D5E9E9800A124B5Ae696E32246Dab

Termal dengeleme 

Uzmanların "termal dengeleme" olarak adlandırdığı yöntem birçok kişi tarafından uygulanıyor. Buzdolabına su dolu sprey şişesi koyun. Sıcak bastırdıkça üzerinize püskürtün. 

Buzlu Suyun Kalbiniz Icin 5 Tehlikesi 8968 1

Kendi klimanızı kendiniz yapın

Hava sıcak ama nemli değilse bir vantilatörün önüne bir kase buz koyun ve esintinin tadını çıkarın. Buz eriyip buharlaştıkça sizi serinletecektir.

MasterChef Türkiye Ayşe Ekiz kimdir? MasterChef Türkiye Ayşe Ekiz kimdir?

Hafif ve bol giysiler tercih edin

Teri ve yapışma hissini uzaklaştırmak için tasarlanmış kumaşlardan yapılmış giysileri tercih edin. Pamuklu ürünler tercih ediyorsanız ince, açık renkli ve hepsinden önemlisi rahat olmasına dikkat edin.

Çıplak ayakla gezin

Ayaklarınızdaki ter buharlaştıkça ayaklarınızdaki kanı soğutur. Uzmanlar “Kan damarları daha sonra bu kanı vücudun diğer bölgelerine de ulaştırır, böylece daha fazla serinlik hissi elde edersiniz" diyor.

Baharatlı, acılı bir şeyler yiyin

Ffşfşf

Meksika ve Hindistan gibi sıcak iklimlerde yaşayanlar serinlemek için baharatlı, acılı şeyler tüketirler.Acı biber, daha kolay terlememize yardımcı olan bir kimyasal bileşik olan kapsaisin içerir. Ter buharlaştığında da kısa bir rahatlama yaşarsınız.

Kaynak: Haber Merkezi