Kadınların ve kadın örgütlerinin birikimlerine olan inançla kar amacı gitmeyerek yola çıkan Uçan Süpürge’nin vizyonu kadınların güçlendiği ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlandığı herkes için adil bir dünyaya kavuşmak için değişim yaratmaktır.

Yukarıda yer alan yazı, Uçan Süpürge’nin internet sayfasını ziyaret ettiğinizde, biz kimiz kısmında yazılanlardan bir alıntı.

Kuruldukları 1996 yılından bu yana, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin her alanda var olduğunu gören Uçan Süpürge Vakfı, sinema alanında da kadınların emeğini görünür kılmak amacıyla, 1998 yılında ülkemizde ilk defa kadın filmleri festivali başlattı.

Bu yıl 27.’si düzenlenen Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali de, Devlet Opera ve Balesi’nde gerçekleşen açılışla başladı.

Festivalin ve vakfın destekçileri arasında olan Çankaya Belediyesi Başkanı Hüseyin Can Güner de açılışa katıldı ve açılışta yaptığı konuşmasında, "Cumhuriyet'in ilk yüzyılını ikiye ayırırsam önce kadınlar bu Cumhuriyet'in kurulması için çaba gösterdi, sonra da bu Cumhuriyet kadınlara güç verdi, destek verdi. Şimdi Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında da hem kadınları hem de Cumhuriyetimizi güçlendirme vaktidir. Bu amaçla 'daha fazlası, daha azı değil' diyerek önümüzdeki yıllarda da bu festivale destek olacağız ve yol arkadaşlığı yapacağız” dedi.

Uçan Süpürge yola çıktıkları günden bu yana kadınları ve kadın emeğini görünür kılmak amacıyla düzenledikleri her festivalde, hem tüm kadınların yanında yer alıyor, hem de sinema sektöründeki kadınlar arasında da bir iletişim ağı kurarak filmlerin görünürlüğünü sağlıyor.

Çankaya Belediyesinin yanı sıra Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kavaklıderem Derneği ve Sevda Cenap And Müzik Vakfı'nın da destek verdiği ve bu yıl 27'incisi düzenlenen Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali, 16 Mayıs’a kadar Devlet Opera ve Balesi'nde sinema severleri ağırlayacak.

Demokratik, eşitlikçi, toplumsal cinsiyet eşitliğini savunan, dayanışmayı ve kolektif çalışmayı benimseyen, gönüllü insan kaynağını geliştirmeye çalışan, hiyerarşi karşıtı olan ve şeffaflık ilkesini benimseyen Uçan Süpürge’yle, her daim dayanışmayla!