Ankara Haberleri

BelPa Buz Pateni Tesisi hazır!

BelPa Buz Pateni Tesisi, kapsamlı tadilatla yeniden açıldı. 36 ülkeden gelen sporcular, Junior Grand Prix için antrenman yapıyor.

Abone Ol

Uluslararası standartlara uygun bir şekilde yenilenerek modernize edilen BelPa Buz Pateni Tesisi, buz pisti zemini, kafesi, restoranı, kondisyon odası ve öğrencilere özel çalışma alanlarıyla adeta yeniden hayat buldu.

36 ÜLKEDEN SPORCULAR YARIŞMAYA BELPA’NIN PİSTİNDE HAZIRLANIYOR

Ankara’nın simge spor merkezlerinden biri olan BelPa Buz Pateni Tesisi tamamlanan tadilat çalışmalarının ardından Türkiye Buz Pateni Federasyonu ile Uluslararası Paten Birliği (ISU) işbirliğinde gerçekleştirilen “Junior Grand Prix Ankara” buz pateni yarışmalarıyla kapılarını yeniden açtı. Yarışma için 36 ülkeden Ankara’ya gelen 127 sporcu antrenmanlarını 21 Eylül’e kadar BelPa’nın Türkiye’de ilk kez kullanılan bir sistemle yenilenen buz pistinde yapacak.  

“SPORA KATKILARIMIZ DEVAM EDECEK”

18-21 Eylül tarihleri arasında BelPa Buz Pateni Tesisi’nin, Artistik Buz Pateni Junior Grand Prix yarışmacıları tarafından antrenman pisti olarak kullanıldığını belirten BelPa AŞ Genel Müdürü Hüseyin Çağrı Durak, “Bu organizasyonun hem ülkemizde hem Ankara’da buz pateni sporuna katkıda bulunacağına inanıyoruz. 36 ülkeden 127 sporcu ve 330 sporcu kafilesi ile katılım sağlanan bu etkinlik 60 ülkede canlı olarak yayınlanacak. Spora katkılarımız devam edecek” diye konuştu. 

Yenilenen Buz Pateni Tesisi’nde bilgi işlem altyapısıyla halk seansları ve sporculara yönelik 360 derece teknolojik yenilikler sunacaklarından bahseden Durak, halk seanslarının da Ekim ayı içerisinde başlayacağını müjdeledi.

DÜNYA VE AVRUPA ŞAMPİYONLARINDAN TEŞEKKÜR

Artistik Buz Pateni Junior Grand Prix Ankara yarışmasının antrenmanlarına katılan dünya ve Avrupa şampiyonu buz patencilerden bazıları BelPa Buz Pateni Tesisi’ndeki deneyimlerine yönelik şunları söyledi:

Dünya ve Avrupa Şampiyonu İspanyol Buz Patenci Javier Fernandez: “Buz gerçekten harika görünüyor. Sporculardan anladığım ve gördüğüm kadarıyla kimse şikâyet etmedi iyi bir işaret bu bizim için. Yarışmanın olduğu tesis ve antrenman tesisi farklı tesisler ancak buradaki buzun şartları çok iyi durumda. Bu tesisi kullanmamızda katkı sağlayan herkese hem kendim hem de buz sporcuları olarak çok teşekkür ediyorum.”

Dünya Şampiyonu İsviçreli Buz Patenci Stephane Lambiel: “Türkiye’de bulunmak benim için bir onur. Birkaç yıl önce buraya tatil için gelmiştim ancak buz pateni için bulunmak bir ayrıcalık. Ankara’da bu sporun ne kadar popüler olduğunu görmek benim için çok etkileyici. Bu tesisi kullanabildiğimiz için herkese teşekkür ediyorum. Buraya geldiğimizden beri herkes gerçekten çok misafirperver davranıyor. Bize sunulan hizmetler çok iyi ve herkes güler yüzlü. Buranın kültürünü keşfetmek çok keyifli burada olduğum için çok heyecanlıyım.”

Efe Ergin Dinçer: “Bu sporu yapmaya bu tesiste başlamıştım. Tadilat çalışmasından dolayı kapanmıştı ama tekrar açılması bütün sporcuları çok mutlu etti. Eski halinden çok daha güzel olmuş bunun için teşekkür ediyoruz. Buzun kalitesi de çok güzel. Böyle büyük bir yarışmanın ülkemizde yapılması bizi çok gururlandırıyor ve onurlandırıyor. Biz de ülkemize madalya getirmeye çalışacağız.”

Sabina Alieva: “Azerbaycan’dan geldim bu buz pistinde antrenmanım oldu. Çok beğendim. Her şey için çok teşekkür ederim.”