Türkiye genelinde berber, kuaför ve güzellik salonları için yeni düzenleme bugün itibarıyla yürürlüğe girdi. Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, sektör paydaşlarının talepleri ve önerileri dikkate alınarak haftanın bir günü işletmelerin kapalı olması kararının alındığı belirtildi.

yaglı-sac-1-1024x731

18 Ağustos 2022 tarihinde alınan karar doğrultusunda, her ildeki sektörel yapının ve işletme profillerinin göz önünde bulundurulduğu ve tüketici tercihlerinin değerlendirildiği ifade edildi. Bu süreçte valiliklerle yapılan çalışmalar sonucunda belirlenen günlerde berber, kuaför ve güzellik salonlarının kapalı olacağı açıklandı.

Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonu Genel Başkanı Bayram Karakaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Söz verdiğimiz gibi hafta tatilinden sonra güzellik salonlarımızın sıkıntılarını da çözdük, elhamdülillah. Katkı sağlayan tüm sektör paydaşlarımıza, bürokratlarımıza ve siyasilerimize şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

saç ekimi

Sosyal destek kart ödemelerine yüzde 100 zam geldi Sosyal destek kart ödemelerine yüzde 100 zam geldi

Yeni düzenleme ile birlikte belirlenen günlerde kapalı olmayan işletmeler hakkında Ticaret Bakanlığı tarafından idari yaptırım uygulanacağı da vurgulandı. Konuyla ilgili gelişmelerin takip edilmesi bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi