Ankara Haberleri

Çankaya’da Başkent’in 101. Yılı Etkinlikleri

Çankaya Belediyesi, Başkent’in 101. yılını etkinliklerle kutlayacak. 12-13 Ekim tarihlerinde konser, sergi ve tiyatro gösterileri düzenlenecek.

Abone Ol

Çankaya Belediyesi, Ankara'nın Başkent oluşunun 101. yılını çeşitli etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor. 12 ve 13 Ekim tarihlerinde, Çankaya'nın kültür merkezlerinde düzenlenecek konser, sergi ve tiyatro gösterileriyle dolu bir kutlama programı izleyicileri bekliyor.

Başkent’in 101. Yılı Çankaya’da Etkinliklerle Kutlanacak

Çankaya Belediyesi, Ankara'nın Başkent oluşunun 101. yılını etkinliklerle kutluyor. 12 ve 13 Ekim tarihlerinde Çankaya'nın kültür merkezlerinde gerçekleşecek olan etkinlikler, konser, sergi ve tiyatro gösterileri ile dolu bir program sunacak.

Etkinlikler Başlıyor

Kutlamalar, 12 Ekim'de "Meçhul Seyyahların Ankara Fotoğrafları" sergisi ile başlayacak. Abidin Paşa Köşkü Milli Mücadele Müzesi ve Çayyolu Ek Hizmet Binası’nda eş zamanlı olarak düzenlenecek olan sergi, Ahmet Yüksel, Erman Tamur ve Gökçe Günel’in hazırladığı eserleri içeriyor. Sergi, her iki gün boyunca 10.00-16.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Konser ve Tiyatro Gösterisi

Etkinlikler, 12 Ekim akşamı Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleştirilecek "Arpanatolia" konseri ile devam edecek. Arpanatolia grubu, dinleyicilere keyifli bir müzik deneyimi sunacak. 13 Ekim’de ise Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi’nde "Ankara Gazinosu" tiyatro oyunu sahnelenecek. Yönetmen Faruk Güvenç’in yönettiği bu müzikli kabare, Ankara’ya özgü gazino kültürünü ele alacak.

Ücretsiz Yer Fişleri ve Kutlama Takvimi

Konser ve tiyatro oyununun yer fişleri, 7 Ekim tarihinden itibaren ilgili merkezlerden ücretsiz olarak temin edilebilecek. Çankaya Belediyesi’nin Ankara’nın Başkent oluşunun 101. yılı kutlama takvimi ise şu şekilde:

12 – 13 Ekim 2024 (10.00-16.00): "Meçhul Seyyahların Ankara Fotoğrafları" Sergisi, Abidin Paşa Köşkü Milli Mücadele Müzesi ve Çayyolu Ek Hizmet Binası

12 Ekim 2024 (20.00): "Arpanatolia" Konseri, Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi

13 Ekim 2024 (19.00): "Ankara Gazinosu" Tiyatro Oyunu, Yılmaz Güney Sahnesi

Bu etkinliklerle, Başkent Ankara’nın tarihine ve kültürüne vurgu yapılacak, toplumsal birlikteliğin güçlendirilmesi hedeflenecek.