Ankara Haberleri

Seymenler Kalecik'te Atatürk'ün Şapka Devrimi'ni Anma Etkinliğinde Buluştu

Ankara Kulübü Derneği Seymenleri, Atatürk'ün şapka ve kıyafet devrimini Kalecik'te coşkuyla kutladı. Kalecik'te düzenlenen etkinlikte, Atatürk'ün 99 yıl önceki ziyaretine atıfta bulunularak Şapka Devrimi anıldı.

Abone Ol

Ankara Kulübü Derneği Seymenleri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şapka ve kıyafet devrimini halka tanıtmak amacıyla çıktığı yurt gezisinde başında şapka ile 23 Ağustos 1925'de ziyaret ettiği Kalecik'e gelişinin 99. yılı vesilesiyle Kalecik Kültür Derneği'nin organize ettiği 'Atatürk'ün Şapka Devrimi Anma Etkinliği’ne katıldı.

Kortej yürüyüşü ile başlayan ve Kalecik Atatürk Evi önünde devam eden programda bir konuşma yapan Kalecik Belediye Başkanı Satılmış Karakoç, Kalecik'in Kurtuluş Savaşı döneminde üstlendiği rolü anlattı, şapka ve kıyafet devrimini Atatürk'ün Kalecik'te tanıtmaya başlamasının kendileri açısından son derece anlamlı olduğunu kaydetti.

99 YILDIR AYNI COŞKUYLA KUTLANIYOR

Kalecik Kültür Derneği’nin düzenlediği ve Kalecik Belediye'nin destek verdiği Atatürk'ün Şapka Devrimi Anma Etkinliği’ne katılan Ankara Kulübü Derneği Seymenleri, sergiledikleri gösteri ile büyük beğeni topladı. Ankara Kulübü Derneği Seymenlerden Sorumlu YKÜ Gürcan Maden, Atatürk Devrimleri’nin Türk Milleti’nin modernleşmesi açısından son derece önemli olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: “99 yıl önce yapılan Şapka Devrimi bugün hala aynı coşku ve mutlulukla kutlanıyor. Seymenler olarak biz de her yıl olduğu gibi bu yıl da düzenlenen törende yer aldığımız için gururluyuz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bu devrimi ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması bakımından son derece önemlidir. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarını minnetle anıyoruz."

Kalecik Kültür Derneği Başkanı Utku Hatipoğlu da konuşmasında; Atatürk'ün Şapka Devrimi’nin önemine vurgu yaparken, Ankara Kulübü Derneği Seymenlerine teşekkürlerini iletti.