Ankara Haberleri

Sincan Belediyesi’nden Çevre Dostu Adım: Eko-Çiftlik İlk Sebze Hasadını Yaptı

Sincan Belediyesi’nin Eko-Çiftlik Sıfır Atık Eğitim Merkezi, ilk sebze mahsullerini toplayarak ihtiyaç sahibi ailelere ve aşevine dağıttı.

Abone Ol

Sincan Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı Eko-Çiftlik Sıfır Atık Eğitim Merkezi bu yılın ilk sebze mahsullerini verdi. Çevre dostu projeleriyle adından söz ettiren Sincan Belediyesi, Eko-Çiftlik’te yetiştirdiği ürünleri özenle toplayıp Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyor.   

Sincan Belediyesi’nin geri dönüşüm ve sıfır atık hassasiyetiyle hizmete sunduğu Eko-Çiftlik Sıfır Atık Eğitim Merkezi’nde şu sıralar farklı bir heyecan var…

Ekipler binbir emek vererek seralarda tohumdan fide yetiştirdi. O fideler mayıs ayında toprakla buluştu. Eko-Çiftlik’te üretilen organik gübre ile beslenen fidelerin çapalama ve diğer bakımları da özenle gerçekleştirildi. Temmuz ayının gelmesiyle organik sebzeler toplanmaya hazır hale geldi.

Patlıcan, salatalık, fasulye, domates, biber, kabak… Özenle toplandı ihtiyaç sahibi ailelere doğrudan ulaştırılmak üzere paketlendi. Yetiştirilen ürünlerin bir kısmı da vatandaşlara sıcak yemek yardımında kullanılması için aşevine gönderildi. Ürünler bitene kadar Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaya devam edecek.