Sağlıklı bir beslenme rutininde olması gereken meyveler, içerdikleri vitamin ve minerallerden dolayı beslenme zincirinde önemli bir yer tutuyorlar. Meyveler genel itibariyle içerdikleri yüksek antioksidan sayesinde kalp, kanser, diyabet gibi metabolik hastalıklardan korunmaya yardımcı olurken, postaları sayesinde de sağlıklı bir sindirim sistemine destek olurlar. 

Bugün meyvelerden kivinin faydalarına değinelim istiyorum. Oldukça besleyici meyvelerden biri olan kivi, her ne kadar kalori, protein ve yağ içeriği düşük olsa da, C vitamini, K vitamini, E vitamini, potasyum, lif gibi vitamin ve mineraller içeriği bakımından zengin meyvelerden biridir.

Kendisi küçük olan bu meyvenin sağlık açısından faydası oldukça büyüktür. Günlük C vitamini ihtiyacının % 83’ünü karşılayabilecek kadar yüksek C vitamini içerir. Yüksek antioksidan içeriğiyle, hücreleri, bağışıklık sistemini korur ve kolejen üretimi, nörotransmitter oluşumu süreçleri açısından da oldukça faydalıdır. 

Kalp sağlığı açısından da kivi oldukça faydalı bir meyvedir. Kivinin yüksek kan basıncı ve kalp hastalıkları risk faktörleri üzerinde olumlu etkileri vardır, düzenli tüketiminde kan basıncını düşürür ve kanın pıhtılaşmasını azaltabilir. 

Yüksek lif içeriği ile sağlıklı bağırsak bakterilerinin de beslenmesine katkıda bulunarak, düzenli bağırsak hareketliliği sağlar ve kabızlık sorununu giderir. 

Uzmanlar kivinin faydalarını kısaca şu şekilde söylemekteler:

Astım ataklarını rahatlatabilir.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Kalp sağlığını destekler.
Kanseri önlemde yardımcıdır.
Cilde faydalıdır.
Sindirim sistemini düzenler.
Kilo kontrolüne destektir.
Saçları gürleştirir.
Göz sağlığına iyi gelir.
İnflamasyon ile savaşır.