Yeni mezun, genç avukatları konuşalım istiyorum bugün. 4 yıl okudukları hukuk fakültelerinin bitiminde zorunlu stajlarını da tamamladıktan sonra, halihazırda varolan bir aile hukuk büroları yoksa, yine ilk etapta hazır olan bir müvekkil portföyleri yoksa, profesyonel anlamda atacakları ilk adımın hem maddi hem de manevi anlamda biraz zorlayıcı ve yorucu olacağı ön kabulü ile başlıyorlar mesleklerine.
Türkiye Barolar Birliği, Ankara Barosu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi de, genç avukatların bu ilk adımlarında karşılaşabilecekleri zorluklara çözüm arayışındalardı bir süredir ve nihayet geçtiğimiz günlerde genç meslektaşlarına buldukları çözüm protokolünü duyurdular.
Ankara Barosu Başkanı Mustafa Köroğlu, “Ortak Hizmet Protokolü”nü duyururken, göreve geldiği ilk andan bu yana heyecanla hayata geçmesi için çalıştıkları projenin ilk adımlarının atıldığı anda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Türkiye Barolar Birliği Erinç Sağkan ile yanyana olmanın onur ve gururunu yaşadığını belirtti ve genç meslektaşlarına verdikleri tüm sözlerin gerçekleşmesi için hep beraber çalışmaya devam edeceklerini belirtti.
İmzalanan protokol kapsamında, Ulus’ta, 1. Meclis’in karşısında, aslına uygun olarak yenilenen Tarihi Ulus İşhanı içerisinde oldukça büyük bir alan Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yurttaşların adalete erişimi ve genç avukatların büro ihtiyaçlarını karşılanması amacıyla, Ankara Barosu’na verilmek üzere Türkiye Barolar Birliği’ne tahsis edildi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da, imzalanan bu protokolle hem Ulus’u canlandıracak, hem de mesleğe yeni başlayan avukatlara destek olacakları için mutlu olduklarını dile getirdi.
Ulus İş Hanı’nın uygun görülen kısımlarından, ofis açma imkanı olmayan yeni mezun avukatlar, Türkiye Barolar Birliği ve Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan “Ortak Hizmet Protokolü” vesilesiyle ücretsiz şekilde faydalanabilecekler.